Архів
Вівторок,
28 липня 2015 року

№ 80 (19275)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Смачного!

Не забудьте про десерт

Ось і минула маківка літа. Одна із окрас цієї пори — жовтогарячі, мов маленькі сонечка, рум'яні абрикоси.

ЦІ ЧУДОВІ плоди надзвичайно корисні. Вони збагачують організм вітамінами і мікроелементами, роблять людину бадьорою, сильною і працездатною. Учений, лікар, філософ і поет Стародавнього Сходу Ібн Сіна (Авіценна) називав абрикосу «жіночим плодом». Він готував із неї лікувальні мазі, живильні маски для обличчя і волосся.

Та найголовніше — абрикоси дуже смачні. Наївшись досхочу цих маленьких сонечок, порадуйте себе і близьких оригінальним десертом із них.

Абрикосові кнедлики

Потрібно: 16 невеликих абрикосів, 16 грудочок цукру (краще не швидкорозчинного), сир кисломолочний високої жирності 0,5 кг, 2 яйця, 150 грамів борошна, сіль.

Сир протерти крізь сито, додати яйця та сіль, перемішати до однорідної маси. Всипати борошно та замісити м’яке еластичне тісто. Дати йому постояти приблизно півгодини, потім розділити на 16 однакових частин. Кожен абрикос розрізати навпіл не до кінця, вийняти кісточку, покласти замість неї грудочку цукру. Потім розім’яти шматок тіста руками на млинець такого розміру, щоб загорнутий в неї абрикос перетворився на кульку.

У каструлі закип’ятити воду, додати трохи цукру і дрібку солі, опустити кнедлики в окріп, довести до кипіння і варити на середньому вогні 15 хвилин. Вийняти готові кнедлики шумівкою. За бажання можна їх посипати кокосовою стружкою. Подавати зі збитими вершками або сметаною.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове