Архів
П’ятниця,
17 березня 2017 року

№ 21 (19466)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Коли що проростає

НАЙПЕРШИМ сходить горох — вже за тиждень після посіву. Ще через день-два — кукурудза, огірки, квасоля, редька. За 10 днів проростають капуста, щавель і буряки. Сходів баклажанів, цибулі, кабачків, моркви та ревеню можна очікувати два тижні. А найдовше вилежуються в землі кріп, петрушка, пастернак та перець — до 16 днів.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНІЙ добірці наш автор В. Дюба продовжить пасічницьку тему, нагадуючи початківцям і не тільки, як покроково проводити весняну ревізію бджолосімей. Тут і про те, за яких погодних умов треба починати це робити, і як визначити силу сімей та кількість розплоду, і яких заходів слід ужити за ознак якихось негараздів у вулику. Аматорові необхідно особливо бути уважним нинішньої пори, коли ще немає медозбору й імовірні напади «вулик на вулик».

Поговоримо також, які дерева ліпше садити навесні, а посадку котрих ліпше відкласти до осені. Перерахуємо правила, дотримання яких є обов’язковим. А ще — одні культури вимагають, скажімо, вапнування землі, інші люблять попіл і суперфосфат... Усе це належить враховувати, коли хочете мати максимальну віддачу.

Картопля з насіння — чи є в цьому сенс? Нема чого робити, стене дехто плечима, мовляв, ми, наші батьки й діди садили бульбами чи, у виняткових випадках, їх частинами, і все було гаразд. Утім, спосіб розмноження насінням має кілька переваг перед традиційним, і найголовніша з них — посадковий матеріал не заражений хворобами.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове