Архів
П’ятниця,
17 березня 2017 року

№ 21 (19466)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

З турботою про майбутнє України

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

У ЦЕНТРІ мальовничого прибузького села Грузевиця милує око територія загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Збудована вона ще далекого 1934-го, але вигляд має, мов лялечка: в приміщенні зроблено добротний ремонт, у класах встановлені металопластикові вікна, дубові двері, а вхід до школи вистелений мармуровими східцями. Вражають сучасним інтер’єром та обладнанням два комп’ютерні класи та бібліотека з просторими читальними залами. Діти тут мають можливість розвивати свої здібності у різноманітних гуртках — предметних і народної творчості, відшліфовувати свою вправність у спортивних секціях. На базі навчального закладу працює також філіал музичної школи. Педагоги пишаються своїми вихованцями, адже щороку ті стають призерами олімпіад, творчих конкурсів, а випускники поповнюють лави студентства, здобувають гідні професії. Тож чи дивно, що Грузевицька ЗОШ І-ІІІ ступенів входить до числа найкращих в області?

Очолює педагогічний колектив школи Надія Володимирівна Ткачук — колишня випускниця цього навчального закладу. Після закінчення математичного факультету Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту вона повернулась у рідні класи і стала гарним наставником для своїх вихованців, віддаючи їм серце і душу, розкриваючи дивосвіт математичних теорем. А коли попереднього директора школи Миколу Миколайовича Ткачука запросили на посаду завідувача відділу освіти Хмельницької РДА і постало питання, кому очолити Грузевицьку ЗОШ І-ІІІ ступенів, двох думок не було: тільки Надії Володимирівні — цілеспрямованому, ініціативному й наполегливому педагогу. Вона не боїться відповідальності, вимоглива і справедлива, її серце завжди відкрите для тих, хто працює поруч, за потреби горою стане за людину. Водночас несхитна, якщо йдеться про інтереси школи. А ще вона ніколи не ховається за чужі спини, надійна, завжди має власну думку і вміє аргументовано її відстояти. Саме так відгукуються про неї колеги.

Крім того, у навчальному закладі налагодилася тісна співпраця з громадськістю. Саме коштом громади на території школи встановлено пам’ятник Т. Г. Шевченку, придбано нові опалювальні котли, шкільний автобус, добудовано харчоблок та утеплено стіни приміщення.

— Ми повинні дбати про дітей, адже вони наше головне багатство, наше майбутнє, — переконана Надія Володимирівна. — Тож хай воно буде щасливе для нинішніх і майбутніх учнів Грузевицької школи, для дітей усієї України.

На фото автора: директор Грузевицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Надія Володимирівна Ткачук.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове