П’ятниця, 17 березня 2017 року № 21 (19466)
http://silskivisti.kiev.ua/19466/print.php?n=34967

  • З приводу

Про олігархів та чаювання

Зиновій Михайлюк.

м. Чернівці.

НА ШЕВЧЕНКІВСЬКІ дні до Чернівців політики Міхеїл Саакашвілі та Анатолій Гриценко прибули не лише задля того, аби разом ушанувати пам’ять українського генія, а й повідомити суспільству, що розпочинають спільний наступ на олігархат.

«Ми розуміємо, що він повинен бути знищений як клас. Крапка. Якщо цього не зробимо, то майбутнього в України не буде. І ми це зробимо. Михайло довів, що боротьба з корупцією починається з першого крісла країни. Або там і завершується, як довів Порошенко. Нас об’єднує спільне розуміння того, що далі — прірва», — заявив під час імпровізованого мітингу керівник партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. І додав, що до них, імовірно, приєднаються «Самопоміч» Андрія Садового, «Демократичний альянс» Василя Гацька «й інші політичні партії», з якими вестимуть перемовини.

Можливо, так збіглося у часі, проте після оголошеного у Чернівцях наміру про створення антиолігархічного об’єднання політсил Андрія Садового запросив «на чай» Президент. При «чаюванні» був присутній міністр МВС Арсен Аваков. А невдовзі генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що мера Львова можуть відсторонити від посади у разі, якщо йому вручать підозру щодо недбалості зі смертельними випадками. За словами Луценка, нещодавно була завершена експертиза, яка встановила, що підпалу на сміттєзвалищі біля Грибовичів не було. «Відтак стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради. Зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює, кого саме. Це може бути і міський голова, і його заступники...» — наголосив генпрокурор.