Архів
Вівторок,
11 квітня 2017 року

№ 28 (19473)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Зверніть увагу

Шум у вухах

Володимир БОЛСУН,

невролог.

ШУМ заважає жити, спати тощо. Але важливо знати, який саме шум вам дошкуляє. Як хвилі на моpі — так може сприйматися пульсація серця, рух крові в судинах. Коли ж постійно гуде — це, найімовірніше, проблема зі слуховим нервом. Якщо гуде у вухах, коли людина лягає в ліжко, — це, найвірогідніше, натягується слухова перетинка. Такі симптоми бувають у знервованих людей.

Спробуйте ліки, приготовлені за таким рецептом: велику таблетку валідолу розтовкти і додати трішки води, щоб утворилася «кашка». Загорнути її у ватку, ще ліпше — в складений у кілька шарів бинт, так, аби звисав кінчик, і вставити у вухо.

Така пробка з валідолу грітиме й одночасно розслаблятиме м’язи перетинки, бо валідол — це концентрована м’ята, багата на ефірні олії. Вона має заспокійливий уплив на головний мозок і на весь організм.

Процедуру варто робити після невеличкої зарядки. Стати, ноги на ширині пліч. Руки в боки, голову відкинути назад, прогнути спину, широко розкрити рот й обережно (без різких рухів) покрутити головою. Вправу повторити п’ять разів. При цьому дихати рівномірно, глибоко. Затим вставити турундочки з розчином валідолу. Можна лягати спати.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове