Архів
Середа,
19 квітня 2017 року

№ 30 (19475)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник № 719

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Анатолій ВАСИЛЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Умілі руки

Найкраща лялька-мотанка

Погляньте, які лялечки зробила спеціально для сторінки «Соняшник» художниця Світлана Урбанська. Виготовлені суціль із полотняних клаптиків різних розмірів, ватяних грудочок-наповнювачів і ниток, вони здавна супроводжували побут українського народу. Слугували не лише забавками для малечі, а й оберегами, які господарі тримали в хаті на видному місці «від лихого ока», та й просто «на удачу».

ІСНУЄ чимало способів, як складати-вив’язувати докупи лялечки. Хтось захоче акцентувати увагу на зачісці-косі чи вигадливо зав’язаній на голові хустці, хтось — на гарно оздобленому вбранні, а хтось, може, любить, щоб спідничка водночас була таким собі ароматним мішечком із пахучими травами…

Різні лялечки виготовляє наша редакційна художниця. Коли її питають: «А яка мотанка найкраща?», Світлана завжди відповідає: «Звичайно, та, яку виготовив власноруч, до якої доклав творчої снаги і любові». А й справді, друзі, чому б і вам не спробувати виготовити таку чи подібну ляльку-мотанку? Це прекрасний подарунок рідним і друзям, окраса оселі, у якій живеш.

«Соняшник» пропонує вашій увазі лише одну з графічних схем, на якій зазначено послідовність робіт. Її наочність навряд чи потребує опису. Роздивіться уважно та ретельно все продумайте. А надто — клапті якого розміру і забарвлення вам знадобляться для роботи. Не обов’язково, щоб це була нова матерія. Не гірше слугуватимуть і клапті, вирізані зі старого вже не потрібного одягу. Тільки не забудьте їх ретельно випрати і випрасувати.

Ясна річ, кожний, хто візьметься за цю роботу, внесе у схему свої зміни і доповнення.

Друзі! «Соняшнику» дуже хотілось би побачити, на які витвори надихнула вас наша творча майстерня «Умілі руки». Світлини найкращих робіт будуть розміщені у нашій мистецькій галереї. Тільки не забувайте вказати власне прізвище та назвати тих дорослих, хто допомагав вам у творчості, навіть порадами. Удачі й натхнення!

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Чорна корова всіх людей поборола,

а білий віл всіх людей підвів.

* * *

Де таке буває: навкруги вода, а з питвом біда?

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть українську народну прикмету. Слова-підказки — нижче.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове