Архів
Середа,
19 квітня 2017 року

№ 30 (19475)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Ще більше влади

ТУРЕЧЧИНА. Реджеп Таїп Ердоган заявив про перемогу на референдумі щодо змін до конституції.

Докладніше...
Гірше за санкції

ЧЕХІЯ відмовляється приймати біженців за квотою ЄС навіть попри загрозу економічних санкцій.

Докладніше...
Кандидатка-скандалістка

ФРАНЦІЯ. У Парижі — нові сутички супротивників кандидата в президенти Марін Ле Пен із правоохоронцями.

Докладніше...
Полетять голови

КНДР провела невдалий запуск ракети.

Докладніше...
Рішучий наступ

СИРІЯ. Урядова армія захопила місто Соран.

Докладніше...
Генеральне ядерне інспектування

США ревізують свій ядерний потенціал.

Докладніше...
Є й така думка

РОСІЯ. У «Єдиній Росії» заявили про геноцид євреїв стосовно росіян.

Докладніше...
Багато пожила і побачила

В ІТАЛІЇ померла найстаріша людина у світі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Справи пенсійні

На запитання читачів «Сільських вістей» відповідає спеціаліст Пенсійного фонду України Н. М. ЮРЧИШИНА.

 

«З квітня 2011 року одержую пенсію, призначену відповідно до Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність». У травні нинішнього року планую влаштуватися викладачем до вищого навчального закладу. Як моє праце-влаштування позначиться на розмірі отримуваної пенсії?»

Лариса МАКІТРА.

м. Охтирка

Сумської області.

 

ЗАКОНОДАВЧО визначено, що призначена особі до набрання чинності Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (до 1 жовтня 2011 року) пенсія відповідно до Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» у період роботи, зокрема на наукових (науково-педагогічних) посадах, розмір якої перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачується в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менш як 150 відсотків вищезазначеного прожиткового мінімуму.

Утім, обмеження не стосуються інвалідів І та II груп, інвалідів війни III групи, учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється чинність пункту 1-го статті 10-ї Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Таким чином, під час вашої роботи на науково-педагогічній посаді пенсія виплачуватиметься в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менш як 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 

«Отримую достроково призначену пенсію за віком відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». 21 квітня нинішнього року досягаю віку, визначеного статтею 26-ю вказаного Закону. Мій стаж державної служби — понад 20 років. Чи маю я право на призначення пенсії відповідно до Закону «Про державну службу»? Якщо так, то з якої дати її буде призначено?»

Віктор БАЛАЛАЙЧЕНКО.

с. Ольгопіль

Чечельницького району

Вінницької області.

 

ЗГІДНО з пунктом 12-м розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 10.12.2015 № 889-VІІІ «Про державну службу» (далі — Закон 889-VІІІ), на призначення пенсії відповідно до статті 37-ї Закону України від 16.12.1993 №3723-ХІІ «Про державну службу» (далі — Закон 3723-ХІІ) мають право особи, у яких на день набрання чинності Законом №889-VІІІ є, зокрема, не менш як 20 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державної служби, визначених статтею 25-ю Закону 3723-ХІІ й актами Кабінету міністрів України, та відповідний страховий стаж (у чоловіків — 35 років, жінок — 30).

Отже, в разі відповідності зазначеним вище вимогам ви можете розраховувати на призначення пенсії, згідно з нормами статті 37-ї Закону 3723-ХІІ.

При цьому слід зазначити, що пенсія державним службовцям призначається з дати звернення, але не раніше дати виникнення права на неї.

 

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I воюємо, і торгуємо...
Читати
«Пенсійні ножиці» від МВФ
Читати
Перший пішов
Читати
Даєш трирічку!
Читати
Українці безправні
Читати
Допомога чорнобильцям
Читати
Не потребуватимуть чи не даватимуть?
Читати
Скільки коштує паска?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове