Архів
П’ятниця,
19 травня 2017 року

№ 38 (19483)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Про буряки і моркву

ПРИ СИЛЬНОМУ загущенні посівів моркви і буряків деякі городники намагаються їх розсадити. Пікірувати молоді рослини столових буряків можна, а моркви — ні: виростуть гіллясті коренеплоди неправильної форми.

Багато хто нарікає, що не вдаються столові буряки, хоча всіх агротехнічних заходів начебто дотримано. А причина в підвищеній кислотності ґрунту, чого ця культура не переносить. Буряк — культура-індикатор на високу кислотність ґрунту. В такому разі ділянку необхідно провапнувати.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНІЙ добірці ми продовжимо розповідь про найбільш розповсюджених шкідників городу і саду та заходи боротьби з ними. Що робити, коли ви помітили на своїй ділянці блискучі плівки, які видають присутність слимаків? Наслідки їхньої діяльності — продірявлене листя культурних рослин, порожнини в бульбах, плодах, ягодах. Звісно, що такого сусідства слід позбуватися якомога швидше. Як і ще однієї напасті, що нинішньої весни просто-таки розкошує на калині, черешні та інших деревах і кущах, — попелиці. Прикро бачити скручене листя. Що ж, і проти цього шкідника є свої прийоми.

Завітає на сторінку наш постійний консультант у пасічницькій справі Василь Дюба. Він розповість, які інстинкти керують бджолами, коли господар пасіки відкриває вулик, щоб провести в ньому необхідні роботи для поліпшення життєдіяльності комах. Як захиститись від укусів, де повинен стояти бджоляр при проведенні огляду, ну і про власне заходи у вулику на цей час — таких питань стосуватимуться його поради.

Часто від городників можна почути: «Пригощайтеся, з власної грядки, без нітратів». Чи правда це? Ні. Нітрати в овочах і фруктах наявні завжди. Інша річ, як добитися того, щоб їх було менше. Читайте «ДГ» і знатимете.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове