Архів
П’ятниця,
19 травня 2017 року

№ 38 (19483)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Домашні мікробіологічні добрива

В ОДИН літр сироватки додати 2 столові ложки сметани і стільки ж меду. Настояти в темному місці три тижні. Використовувати при поливах, розводячи концентрат водою у пропорції 1:10.

3 літри теплої води,1,5 склянки цукру, 50 г дріжджів настояти 3-4 дні. Для поливу рослин і компосту беруть склянку бражки на відро води.

0,5 кг комплексних добрив (амофоски), 1 кг деревного попелу, 0,5-1 кг прілого сіна, 0,5 кг цукру, 1 л молочної сироватки, 1-2 відра меленої кропиви, 2-3 кг компосту, заквашують усе це у 200 л води і настоюють тиждень. Розчином поливають під корінь.

1 кг прілої соломи чи сіна залити 10 л води, плюс 50 г аміачної селітри, настояти 7-10 днів. Перед застосуванням додати 1 склянку цукру. Невикористаний розчин слід зберігати, захищаючи від прямих сонячних променів.

1 кг гороху відварити. Змішати з 1 кг компосту і столовою ложкою крейди. Витримати у темряві тиждень. Це чудове азотне добриво, не гірше азотобактерину.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНІЙ добірці ми продовжимо розповідь про найбільш розповсюджених шкідників городу і саду та заходи боротьби з ними. Що робити, коли ви помітили на своїй ділянці блискучі плівки, які видають присутність слимаків? Наслідки їхньої діяльності — продірявлене листя культурних рослин, порожнини в бульбах, плодах, ягодах. Звісно, що такого сусідства слід позбуватися якомога швидше. Як і ще однієї напасті, що нинішньої весни просто-таки розкошує на калині, черешні та інших деревах і кущах, — попелиці. Прикро бачити скручене листя. Що ж, і проти цього шкідника є свої прийоми.

Завітає на сторінку наш постійний консультант у пасічницькій справі Василь Дюба. Він розповість, які інстинкти керують бджолами, коли господар пасіки відкриває вулик, щоб провести в ньому необхідні роботи для поліпшення життєдіяльності комах. Як захиститись від укусів, де повинен стояти бджоляр при проведенні огляду, ну і про власне заходи у вулику на цей час — таких питань стосуватимуться його поради.

Часто від городників можна почути: «Пригощайтеся, з власної грядки, без нітратів». Чи правда це? Ні. Нітрати в овочах і фруктах наявні завжди. Інша річ, як добитися того, щоб їх було менше. Читайте «ДГ» і знатимете.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове