Архів
П’ятниця,
19 травня 2017 року

№ 38 (19483)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Повітряний інцидент

ЛИТВА. У повітряному просторі країни винищувачі F-16 місії НАТО заскочили літак РФ.

Докладніше...
Нафтовидобуток заморожений

ОПЕК подовжив замороження нафтовидобутку.

Докладніше...
Звірства режиму

СИРІЯ. Міжнародна спільнота звинуватила режим Башара Асада у масових стратах в’язнів.

Докладніше...
Спалах хвороби

ЄМЕН. У столиці країни оголошено надзвичайний стан через холеру.

Докладніше...
Спалах народних протестів

ВЕНЕСУЕЛА. В охоплений протестами штат Тачира президент відрядив три тисячі військово-службовців.

Докладніше...
Таки мучить сумління

ІТАЛІЯ. Касаційний суд залишив у силі вирок капітанові круїзного судна «Costa Concordia» — 16 років в’язниці.

Докладніше...
Наступальна операція

ІРАК. Урядові збройні сили продовжують битву за Мосул.

Докладніше...
Кінофорум року

ФРАНЦІЯ. У Каннах стартував 70-й кінофестиваль.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Галицькі сири вже оцінили

Ілько КОЛОДІЙ.

У СЕЛІ Поляни Золочівського району відкрили нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. За добу підприємство видає «на-гора» понад 300 кілограмів смачної продукції. Зараз тут переробляють майже 3 тисячі літрів молока на день, з них 80 відсотків — із власної ферми у селі. Решту закуповують у сільських господарствах району. На сирзаводі трудиться 40 чоловік. А коли запустять виробництво твердих сирів, кількість працівників зросте вдвічі.

У Радехові впораються швидше

АВСТРІЙСЬКЕ приватне підприємство «Гігаджоуль» збудує у Радехівському районі сміттєпереробний завод потужністю 25 тисяч тонн відходів за рік. Для нього вибрали територію теперішнього полігона твердих побутових відходів районного центру. Як повідомляють у Радехівській міськраді, на початку червня відбудуться громадські слухання щодо цього. Скидається на те, що в Радехові дадуть собі раду зі сміттям оперативніше, ніж у Львові.

Корисний парк

В ЯВОРІВСЬКОМУ районі офіційно зареєстрували індустріальний парк. Ініціативу з його створення виявила місцева влада, її підтримали в області, а також народні депутати. Для потреб парку відвели і рекультивували 40 гектарів деградованої землі розробили документацію на підведення комунікацій. Учасниками індустріального парку можуть стати суб’єкти господарювання, зареєстровані на території Яворівського району. При цьому вони мають займатися виробництвом запчастин і комплектуючих для машинобудування та автопромисловості, приладобудуванням, металообробкою, виробництвом пластмасових виробів або товарів легкої промисловості. Йдеться про 10-14 підприємств, кожне з яких розміщуватиметься на площі від 1 до 5 га. І кожне зобов’язане створити не менш як 20 робочих місць, 80 відсотків з яких займуть мешканці району.

День міста Лева

СТАРОДАВНЄ місто Лева відзначило свій 761-й день народження. Епіцентром святкування традиційно стала площа Ринок. Утім, концерти і фестивалі відбувалися також у Рясному, на Левандівці, Сихові... Окрім місцевих колективів, гостей розважали виконавці з Києва та Польщі. Львівські дітки, обдаровані художнім умінням, до свята створили гігантське полотно «Хвиля миру». Інші юні таланти на площі Ринок знайомили перехожих із традиціями національних меншин старовинного града Лева. День міста святкували три дні — з королем Данилом, традиційною ходою центральними вулицями, знаменитими львівськими батярами, унікальним світловим шоу на Ратуші…

Коли і рак — риба

ОБЛАСНА програма розвитку масового фізкультурно-спортивного руху в сільській місцевості у 2016 році виявилася доволі скромною. На її реалізацію було виділено 2 мільйони гривень. Але, як мовиться, на безриб’ї і рак риба. За ці кошти 664 сільські та селищні ради придбали спортивну форму, інвентар, зокрема футбольні, волейбольні й баскетбольні сітки, столи й ракетки для тенісу, комплекти для гри в бадмінтон…

В умовах, коли села страждають від безробіття, бракує коштів на соціальну інфраструктуру, спортивне дозвілля є бодай якоюсь віддушиною для молоді. В іншому разі її підстерігають цигарки, алкоголь та наркотики.

Визволили з полону

ВІН ЗАЧЕПИВСЯ лапкою за шнурок під дахом чотириповерхового будинку й у відчаї лопотів крилами, аби звільнитись, але намарне. Мешканці будинку побачили нещасного голуба й негайно повідомили ГУ ДСНС у Львівській області. Пожежно-рятувальне відділення відгукнулось оперативно, і за лічені хвилини птах був визволений. Десятки очевидців — львів’яни та гості міста відзначили дії «надзвичайників» оплесками.

Другий шанс від Фуджікури

ЗАВДЯКИ угоді, підписаній днями між Fujikura Automotive Ukraine Lviv та керівництвом Львівської і Дрогобицької колоній, люди, що перебувають на поселеннях або відбувають умовне покарання, відтепер можуть пройти стажування на заводах Фуджікури. Так компанія прагне допомогти тим, хто воліє виправити свої помилки та знову знайти власне місце у суспільстві. Непоганий шанс для тих, хто оступився в житті.

Брати наші менші

У ДРОГОБИЧІ вперше підрахували кількість безпритульних собак за допомогою мобільного додатка… Як розповів міський голова Дрогобича Тарас Кучма, підписано також два документи, спрямовані на поліпшення ставлення до тварин: меморандум про співробітництво з фондом «Чотири Лапи Україна», відтак наступні два тижні в місті безкоштовно стерилізуватимуть, вакцинуватимуть та ідентифікують вушною биркою собак; меморандум з НДО «Міжнародні системи реєстрації», які розробили платформу animal-id.info, що означає початок моніторингу, ідентифікації та обліку всіх собак, які є у місті.

Геть цигарку

БІЛЯ ПАМ’ЯТНИКА Тарасові Шевченку у Львові відбулась оригінальна акція: курцям пропонували обміняти цигарки на… яблука. Мета громадського заходу, який уже не вперше тут проводиться, — пропаганда здорового способу життя.

А міняти тютюнову отруту на вітаміни вкрай потрібно, бо, незважаючи на законодавчі обмеження, в Україні курить кожний другий чоловік (перше місце в світі) і кожна п’ята жінка… Чверть усіх хвороб прямо чи опосередковано пов’язана з цигарками.

Дорубався

НЕЗАБАРОМ відбудеться суд над лісорубом, який знищував дерева у національному природному парку «Сколівські Бескиди». Обвинувальний акт вже передали до суду. Як інформує прес-служба прокуратури області, у серпні 2016 року зловмисника затримали працівники Підгородцівського лісництва під час перевезення щойно зрубаних дерев з території природно-заповідного фонду. Одне слово, за злочин — кара. А іншим — наука. Надто вже багато нечестивців замахуються на наші «зелені легені».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Курс на чужину
Читати
Культурна столиця потопає у смітті
Читати
Донбас — на межі екологічної катастрофи
Читати
Реформу подано
Читати
ProZorro в дії
Читати
Справа на роки
Читати
Допоможе Піднебесна
Читати
Обмеження скасовано
Читати
Квартирний магнат
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове