П’ятниця, 19 травня 2017 року № 38 (19483)
http://silskivisti.kiev.ua/19483/print.php?n=35551

Фотофакт

Олена КОЩЕНКО.

НА ЧЕРКАЩИНІ доведені до краю медики на дві години заблокували трасу Київ — Дніпро. У такий спосіб лікарі й медсестри медико-санітарної частини №14 міста Сміла намагалися привернути увагу влади та громадськості до своїх проблем. Уже впродовж чотирьох місяців 165 працівників цього державного закладу не отримують зар­плату.

Торік у грудні у зв’язку з адміністративною реформою влада Сміли приєднала медзаклад, який щорічно обслуговує до семи тисяч жителів райцентру, до міської лікарні, фактично позбавивши його права на держ-субвенцію. І водночас припинила його фінансувати і з місцевого — міського — бюджету. Пояснення до болю знайоме: немає грошей. Хоча у чиновників була можливість підтримати лікувальний заклад: наприкінці квітня за підсумками роботи в першому кварталі цього року місту було додатково надано субвенцію з держбюджету — 6,5 млн грн. Місцеві депутати пообіцяли медикам вирішити питання з фінансуванням, але слова не дотримали.

Тим часом Смілянська прокуратура за фактом невиплати зар­платні відкрила кримінальне провадження. Хоча хто винен медикам майже півмільйона гривень, слідчі відповісти не можуть.

Ось такі плоди подекуди дає адміністративна реформа...