П’ятниця, 19 травня 2017 року № 38 (19483)
http://silskivisti.kiev.ua/19483/print.php?n=35562

  • Ну і ну!

Новий вид нелегалів

Євген ЦИМБАЛЮК.

РІВНЕНЩИНА неодноразово потерпала від несанкціонованого сміття, і цей негативний процес, на жаль, не припиняється. Більше того, стає звичним явищем. Бо, як свідчать свіжі факти, біля міста Дубно та села Миротин Здолбунівського району нелегальні сміттярі уже скидають побутові відходи не в потаємних місцях, подалі від людського ока, а прямісінько посеред дороги.

В Миротині, приміром, це сталося на шляху до Загреблі. О пів на п’яту ранку місцеві селяни, що виводили на пасовище худобу, побачили на дорозі дві машини: легкову і вантажну. Перша супроводжувала другу. Вантажівка (самоскид) спинилася і за лічені хвилини висипала з кузова просто на шлях купу сміття. Після чого обидва транспортні засоби на підвищеній швидкості чкурнули з місця події. На жаль, селяни не встигли зафіксувати їхніх номерів.

Сміття, як і здогадувалися миротинці, виявилося львівським. Доказів для цього цілком достатньо — платіжки, квитанції, квитки, листи тощо з адресами Львова.

— За 15 років мого головування такого ще не бачив, — скаржиться миротинський сільський голова Василь Мартинюк. — Траплялося, люди смітили, але ж не у таких масштабах. І, як то кажуть, на своїй території. А тут з’явилися якісь «прибульці», нашкодили, а нам тепер належить прибирати за ними. Зрештою і з цим справимося, дивує інше — чи буде хтось розслідувати цей, певна річ, злочин. Сумнівно з огляду на попередні випадки. Бо вже скільки їх останнім часом трапилося, але ще жодного разу винуватець не був покараний.