ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже
відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у
ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші
замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема,
поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати
коренеплоди цілі, а не розтріскані.
А яка
українська господа обходиться взимку без огірочків:
солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги
вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж
причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути
і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи
поживних речовин тощо.
Дехто
вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени.
А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення
плодоношення, тобто влітку.
А ще
поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде
чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових
зустрічей!