Архів
П’ятниця,
14 липня 2017 року

№ 54 (19499)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Поширені захворювання квасолі

КВАСОЛЯ — представник сімейства бобових. Вона є «королевою» вегетаріанського столу, позаяк за вмістом білка майже прирівнюється до м’яса.
Найбільше шкодять...

 

Секрети синеньких

ДЛЯ отримання хорошого врожаю баклажанів їм слід забезпечити хороший полив і регулярне підживлення — два-три рази на місяць. Добрива вносять по вологому ґрунту:...

 

Щоб було корисно і смачно

КОЖНА господиня варить овочі по-своєму. Дехто попередньо вимочує їх у холодній воді, інші варять у великій її кількості. Та головне при цьому, щоб вони не втратили...

 

Гніздо для курки-несучки

«Як облаштувати гніздо для несучок, щоб вони не клювали яйця?» — запитує Євгенія Мальченко із Маловисківського району Кіровоградщини....

 

Цвіль у пральній машині

У ПРАЛЬНІЙ машині цвіль утворюється через воду й мило. Розпізнати її дуже легко, адже вона має характерний темно-зелений колір і грузьку текстуру.
Сьогодні...

 

На кухню приємно зайти

У КУХОННОМУ приміщенні завжди, незважаючи на варіння-смаження і відповідні запахи при цьому, буде приємний аромат, якщо де-небудь розмістити маленьку баночку...

 

Важливі дрібниці

Трохи солі, поміщеної у щільно закриту хлібницю, захистить хліб від цвілі.
Якщо у м’ясорубці затупились ножі, прокрутіть на ній сухарі. В результаті отримаєте панірувальні...

 

Лікуємо ягідники

ВІДОМО, що дріжджовий грибок убиває багато грибкових захворювань, які здебільшого є причиною негараздів на ягідниках. Тому найпершими ліками для них є звичайні...

 

Приправа з насіння

НЕ ВИКИДАЙТЕ насіння солодкого перцю при чищенні. Збирайте його і висушуйте. Взимку додавайте в їжу. Насіння містить більше корисних речовин, ніж сам перець,...

 

ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані.

А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо.

Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку.

А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове