|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Секрети синеньких ДЛЯ отримання хорошого врожаю баклажанів їм слід забезпечити хороший полив і регулярне підживлення — два-три рази на місяць. Добрива вносять по вологому ґрунту: за кілька днів до цього рослини рясно поливають під корінь не менш як 10 літрами води на квадратний метр площі. Спостереження — баклажани виплекати дещо легше, ніж солодкий перець. Вони мають сильнішу кореневу систему і ростуть навіть на важких ґрунтах. Щоб синенькі не дрібнішали, у липні на кущі потрібно залишити тільки від п’яти до восьми плодів, обірвати всі квіти і дрібні пасинки, а коли баклажани почнуть наливатися, слід прищипнути верхівки, зони росту і пообривати нижнє жовтіюче листя. Під час цвітіння і зав’язування плодів будь-який сильний стрес призводить до скидання зав’язі або квіти просто не запилюються. Баклажани краще ростуть із насіння першого року, потім воно швидко втрачає схожість. Перестиглі, з насінням, баклажани несмачні. Втім, за розміром інколи важко визначити їх стиглість. Для цього знімають перші великі плоди і розрізають уздовж. М’якоть повинна бути біла, щільна, насіння — тільки у вигляді зародків. Такі молоденькі плоди найсмачніші, до того ж у них найбільший уміст вітамінів. Обривати плоди не можна — зламаєте всю гілку. Краще зрізати ножицями або секатором. Версія для друку До списку статтей | ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані. А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо. Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку. А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!
|