|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Цвіль у пральній машині У ПРАЛЬНІЙ машині цвіль утворюється через воду й мило. Розпізнати її дуже легко, адже вона має характерний темно-зелений колір і грузьку текстуру. Сьогодні є велика кількість усіляких засобів, що чистять. Щоправда, до їхнього складу входять хімічні компоненти, та й коштують вони недешево. Для очищення пральної машини (як зовні, так і зсередини) і видалення цвілі ми можемо вдатися до наступного домашнього засобу. На три літри води слід взяти 50 г лимонного соку та 200 г перекису водню. Усі складники злити в одну ємність і перемішати. Перелийте суміш у флакон із розпилювачем і струсніть (попередньо переконавшись, що кришка щільно закрита). Надягніть рукавички й маску (респіратор), щоб уникнути дотику до цвілі та вдихання її неприємного запаху. Потім обробіть сумішшю всі поверхні, де є цвіль (неважливо, багато її чи мало). Залишіть на кілька хвилин, а потім видаліть з допомогою ганчірки. Рідину, що залишилася, вилийте в секцію для прального порошку й запустіть машину на звичайний цикл прання з гарячою водою, щоб процес очищення був максимально ефективний. Надалі, щоб уникнути цвілі в пральній машині, завжди після прання залишайте дверцята відкритими та ретельно просушуйте гумовий ущільнювач дверцят. Застосовуйте такий натуральний засіб для очищення машини хоча б раз на два тижні. Версія для друку До списку статтей | ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані. А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо. Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку. А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!
|