|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей На кухню приємно зайти У КУХОННОМУ приміщенні завжди, незважаючи на варіння-смаження і відповідні запахи при цьому, буде приємний аромат, якщо де-небудь розмістити маленьку баночку з содою, куди накрапати будь-якої (лавандової, м’ятної, чайного дерева, ялівцю) ефірної олії. Ємність треба накрити фольгою, в якій зроблено кілька дірочок. Періодично баночку потрібно струшувати і підливати туди олію. Чай — чудовий натуральний замінник синтетичних мийних засобів проти жиру. Міцна заварка допоможе очистити від жирних плям дерев’яну підлогу, лінолеум, а також скло. Версія для друку До списку статтей | ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані. А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо. Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку. А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!
|