Архів
П’ятниця,
14 липня 2017 року

№ 54 (19499)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Повертаючись до надрукованого

Помста за правду

Євген ЯЩЕНКО.

Борзнянський район

Чернігівської області.

ЖИТЕЛІ сіл Іванівка та Миколаївка надзвичайно вдячні «Сільським вістям» за те, що не залишилися байдужими до нашої долі, опублікувавши відкритий лист до Президента. Та, на жаль, у його адміністрації, очевидно, не читають пресу, тому що позитивних зрушень не сталося.

Натомість у Миколаївській сільраді відбулася виїзна сесія. З якого приводу — ніхто не коментував. Збиралися обурені люди, голова райради запросив до себе ініціативну групу. Було запропоновано звернутися в прокуратуру «за фактом затримки заробітної плати за півроку» та КРУ щодо махінацій із землею з боку керівництва ДП «Дослідне господарство «Іванівка». Загалом це можна розглядати як спробу затягнути справу в «бюрократичні жорна», де вона перетворилася б на порох. Далі був схід села, чи не перший за всю історію роботи сільради. Але на збори не з’явилися ні директор, ні головний бухгалтер ДП «ДГ «Іванівка». Зате головний агроном вніс ясність у спробу свідомого знищення робочих місць.

Наступного дня все закінчилось «терором» із боку директора, який заговорив про звільнення тих, хто працює, а пенсіонерам, які впродовж багатьох років трудились у господарстві, заборонять заходити на територію, а відповідно, ні сапу поточити, ні змолоти кілограм-другий зерна чи взяти тирси на підстилку корові буде зась. Після такого вердикту люди ладні йти перекривати живим щитом центральну трасу, що за чотири кілометри від села, щоб привернути увагу Києва. Бо допомоги від районних та обласних служб годі й чекати, а поля жовтіють і незабаром жнива. Тож непокояться, що, як і торік, не зважений та без господарського обліку, поїде він із поля повз тік, заробітні плати найманих працівників та сплату податків.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове