Архів
П’ятниця,
14 липня 2017 року

№ 54 (19499)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Компромісне обрання

ОБСЄ. Новим Генеральним секретарем організації обрано Томаса Гремінгера.

Докладніше...
Домовлятися нелегко

ШВЕЙЦАРІЯ. У Женеві розпочався черговий раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту в Сирії.

Докладніше...
Згадали про світові правила

РОСІЯ заявила про саботаж «Північного потоку-2» у Європі.

Докладніше...
Історичні камені спотикання

ПОЛЬЩА. Вперше на державному рівні вшановано пам’ять жертв Волинської трагедії.

Докладніше...
Принципова позиція

КАТАР. Чотири арабські держави подовжили санкції проти цієї країни.

Докладніше...
Повзуча агресія

ГРУЗІЯ. РФ удалася до нової територіальної провокації.

Докладніше...
Лютує холера

ЄМЕН. Кількість загиблих внаслідок епідемії холери сягнула двох тисяч осіб.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Шлях до перемог

Микола Моторний.

На фото автора: Ілля Кваша і Тетяна Мар’янко — найкращі спортсмен і тренер червня-2017.

ПЕРШИЙ місяць літа виявився багатим на успішні старти. Зокрема, порадували шпажисти-фехтувальники на європейській першості. А на домашніх континентальних чемпіонатах з боксу та стрибків у воду медалі найвищого ґатунку виборола молодь.

Водночас експертна комісія НОК України визначила найкращого спортсмена червня-2017. Ним став стрибун у воду Ілля Кваша із Миколаєва. Його здобутки вагомі. На європейській першості зі стрибків у воду в українській столиці Ілля тричі підіймався на п’єдестал пошани. Нагадаємо, на однометровому трампліні він виборов золоту медаль, а на триметровому з індивідуальних стрибків та синхрону разом з Олегом Колодієм здобув срібні нагороди.

За словами спортсмена, найважче далася перша — золота — медаль. Перед фіналом були змішані почуття, з якими впоратися допомогла мій тренер Тетяна Мар’янко. Вона сказала: «Стрибай так, наче собі на втіху». Те ж мені радила і дружина Ілона. Після фінальної спроби, коли стрибнув балів на вісім, зрозумів, що золота медаль наша і мене відпустило. За кожну медаль точилась запекла боротьба. До останнього стрибка була інтрига, і я розумів, що не маю права на помилку...».

Це дев’ята золота медаль Іллі Кваші на чемпіонатах Старого світу. А ще в його активі — бронзова медаль на Олімпійських іграх в Пекіні-2008 і два «срібла» на світових чемпіонатах у Барселоні-2013 та Казані-2015.

«Ілля — яскравий приклад людини, яка невтомно працює задля досягнення найвищих результатів, постійно самовдосконалюється. Вірю, що чудовий виступ на домашній європейській першості стане гарним доробком на шляху до олімпійського Токіо-2020», — виголосив під час вшанування Іллі Кваші та його тренера Тетяни Мар’янко президент НОК України Сергій Бубка.

«Нині усі поточні змагання розглядаю крізь призму підготовки до головного олімпійського старту чотириріччя, — розповідає Ілля Кваша. — Прагну не тільки ускладнити програму, а й відшліфувати її так, щоб не зробити жодної помарки. Щодо конкретних турнірних завдань, то їх ніхто не відміняв. Завжди борюся за медалі найвищого ґатунку. Складно передати словами відчуття у той момент, коли дізнався, що Олімпійський комітет високо оцінив мої здобутки. Емоції переповнюють».

Шлях до спортивної слави Ілля розпочав у вісім років, коли мама привела його до басейну у секцію стрибків у воду. Його не хотіли брати, мовляв, занадто високий для свого віку. Та врешті-решт тренер Сергій Гуменюк узяв Іллю до своєї групи на місячний випробувальний термін. Хлопчик відразу продемонстрував здібності, тож йому запропонували продовжити тренування. А перший успіх прийшов 2003-го: дев’ятикласник Ілля Кваша виграв юнацький чемпіонат Європи у змаганнях хлопчиків вікової категорії 14-15 років. Далі були успіхи на дорослих чемпіонатах, олімпійська медаль...

Це вже третя нагорода Національного олімпійського комітету України у спортивній кар’єрі Іллі Кваші. Раніше він отримував звання найкращого спортсмена березня-2008 та квітня-2009.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Увага — дорогам
Читати
На шляху до енергонезалежності
Читати
Із «безвізом» подорожувати простіше
Читати
Не порушуйте правила
Читати
Привиди новітньої війни
Читати
Завод зазнає труднощів
Читати
Житло для військових
Читати
Малодієві інструменти
Читати
Контроль за громадянами країни-агресора
Читати
На гачку в НАБУ
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове