Архів
П’ятниця,
11 серпня 2017 року

№ 62 (19507)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Кулінарні секрети

ЯКЩО ви вчасно не зняли з бульйону піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити шумівкою.

У курячий бульйон не кладіть ніяких приправ, тільки цибулину і моркву. Курка сама по собі дає незрівнянний аромат, але мова, звичайно, про домашню.

Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він має віддати все корисне, а потім лише псує смак.

Відбивні вийдуть м’якими, якщо за годину-дві до смаження їх змастити сумішшю оцту і олії. Зробіть те ж саме з м’ясом, призначеним на шашлик, та будь-яким іншим перед смаженням.

Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі й трохи сирої картоплі. В першу хвилину обсмажування котлет вогонь має бути сильним, щоб утворилася скоринка і не дала соку витекти. А потім вогонь потрібно зменшити і, перевернувши котлети, довести до готовності під напівнасунутою кришкою.

Версія для друку          До списку статтей

УСІ власники суничних грядок знають, що оптимальні терміни висаджування розеток цієї культури на постійне місце — це серпень і перша половина вересня. Але останніми роками на заваді стає спека: і розетки погано наростають, і пересаджувати садивний матеріал ризиковано... Що робити? Вихід є — придбати пластикові стаканчики і спробувати отримати розсаду із закритою кореневою системою. Наші рекомендації стосуватимуться того, як це зробити. Особливо доцільно застосовувати спосіб при розмноженні нових дорогих сортів, коли маточного матеріалу обмаль.

Якщо ваш перець окупувала попелиця, ще є час порятувати плоди, що в центральних і північних районах ще тільки починають достигати. В основному поведемо мову про народні методи захисту, адже до «хімії» в цю пору треба вдаватись лише в крайньому разі.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове