Архів
П’ятниця,
11 серпня 2017 року

№ 62 (19507)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Живемо не по-європейськи

МЕНІ 76. Рік тому пережила інсульт, після чого паралізувало лівий бік. Але на цьому мої біди не скінчилися. Навесні 2017-го ампутували ногу вище коліна. За рік в лікарні була п’ять разів. Кожне таке відвідування влітає в копієчку. Після цього направили на комісію, яка призначила мені першу групу інвалідності довічно. З приписом: потребує постійного догляду. Коли звернулась до місцевої соціальної служби, там пояснили, що за догляд таких, як я, платять копійки. І то ще потрібно знайти безробітного, який на це погодиться. Що ж мені робити? Без сторонньої допомоги ніяк. Тож через газету хочу віднайти справедливість і звернутися до в. о. міністра охорони здоров’я У.Супрун, голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я О.Богомолець, а також до депутата ВР по нашому округу Р.Мацоли, щоб пояснили, як мені бути. Як за мою мізерну пенсію, якої мене удостоїла наша європейська держава за 39 років праці, можна винайняти няньку для догляду, купити такі дорогі ліки і ще вижити? Знову відмахнетеся, що грошей у держбюджеті катма. Де ж знаходите на зарплати і пенсії для «бідних» міністрів-мільйонерів, депутатів, суддів, прокурорів?

Олена ДЯЧУК.

с. Серединці

Шепетівського району

Хмельницької області.

 

У нашому селі є аптечний кіоск, але в ньому не завжди можна придбати так звані безкоштовні ліки, приписані лікарем. Тож і змушені старі немічні купувати те, що продається, але, звісно, дорожче. Інша аптека від нас за дев’ять кілометрів. А це додаткові витрати на проїзд. Ось і виходить, що урядова програма є, а затвердженого переліку ліків у сільських закладах із зеленим хрестом катма...

Наталія КУЛИК.

с. Бодаква

Лохвицького району

Полтавської області.

 

Минає 100 років від часу введення в експлуатацію дороги державного підпорядкування, економічно вигідного 30-кілометрового шляху Т-24-13 Катеринопіль — Вікнине — Шпола. Нині ця ділянка потребує капітального ремонту. Тож фактично вона заблокована для автотранспорту, водії якого мусять об’їздити через сусідню Звенигородку, а це вже не 30, а всі 55 кілометрів. Відтак транспортні витрати зросли. Хто нам допоможе? На звернення жителів Катеринопільського району до Президента одержано відписки. «Укравтодор» повідомив, що вартість ремонтних робіт 55 млн грн, а такі кошти наразі відсутні. Немає їх і на трикілометрову ділянку, яка сполучає Т-24-13 з асфальтованою дорогою Мокра Калигірка — Шпола, яка дозволила б відновити маршрут Шпола — Катеринопіль. Почуйте нас і допоможіть розблокувати шлях до лікарні!

Борис МОГИЛА.

смт Катеринопіль

Черкаської області.

 

Можновладці підключають до агітації про зняття мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення і артистів, і співаків, і журналістів — роблять усе, щоб тільки якнайшвидше зазомбувати гречкосіїв. Розгорнули таку агітацію з надією, що крапля камінь точить. Та селяни, навчені багатовіковим досвідом, не вірять, що нова реформа зробить їх багатшими. Тож їхній супротив може викликати землетрус...

Селянин не купить тієї землі, що за селом в оренді, бо не має таких грошей. А олігархам є з чим вийти на земельний ринок. Може так статися, що народиться нова каста селян — наймитів. І це в незалежній державі?! Отямтеся, депутати і різного роду агітатори. Поки ще не пізно. Земля, дана Богом, повинна належати українському народові. І крапка.

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове