П’ятниця, 11 серпня 2017 року № 62 (19507)
http://silskivisti.kiev.ua/19507/print.php?n=36390

Дослівно

Андрій Міщенко, політик, народний депутат VII cликання.

Телеведуча Ольга Фреймут висловлює скорботу з приводу загибелі своєї подруги нардепа Бережної і закликає: «Вимкнемо політику — ввімкнемо серце».

Що ж, увімкну своє серце.

85 років тому, 6 серпня 1932 року, Сталін підписав постанову про боротьбу з крадіжками колгоспного та кооперативного майна, яку в народі назвали «про п’ять колосків». Згідно з нею, розстрілювали дітей, жінок, людей похилого віку. Так почалася чергова військова операція Московії проти України. Її завданням було повне фізичне знищення українців. У результаті, за різними даними, за два роки загинуло від 10 до 15 млн українців.

Моя бабця, Прядко Наталія з Полтавщини, це пережила. Однак не пережили її мама та тато і восьмеро їхніх дітей. З 13 душ сім’ї залишилося троє. Пережив це і мій дід — Міщенко Павло, і така ж історія. По іншій гілці мого родоводу під час операції «Вісла» — геноциду українців поляками на пару з московитами — із 11 душ роду Нечаїв залишилося двоє. Зараз у мене немає мінімум із сотню кровних братів і сестер.

До чого це я? До того, що давно немає жодної політики, давно ввімкнене серце. Ми давно бажаємо їм того, що вони робили з нами.