П’ятниця, 11 серпня 2017 року № 62 (19507)
http://silskivisti.kiev.ua/19507/print.php?n=36393

  • Неоголошена війна

Нова «Молода гвардія»

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ЧЕТВЕР, 10 серпня, прес-центр штабу Антитерористичної операції повідомив, що порівняно з попередніми днями російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Проте ворог усе частіше застосовує озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і, відповідно, заборонений мирними домовленостями. У штабі наголосили: «На постійні вогневі провокації ворога сили АТО щоразу дають і будуть давати жорстку відповідь».

Тим часом лави бойовиків продовжують поповнювати приїжджі «іхтемнєти». За оперативними даними групи «Інформаційний опір», у район на північний захід від окупованого Докучаєвська дісталося кілька піхотних груп противника (найімовірніше — диверсійно-розвідувальних), в особовому складі яких — кадрові військовослужбовці ЗС РФ. Крім того, у Макіївці «на територію шахти ім. Леніна прибуло кілька партій окупантів загальною чисельністю близько 300 осіб, в основному російські найманці, які розташувалися в адміністративній будівлі шахти. На даний момент на території шахти знаходиться російська військова техніка: два БТР, три танки, три од. РСЗВ БМ-21 «Град», три КамАЗи і чотири ЗІЛи», йдеться у повідомленні «ІО».

Бойовики ОРЛО заявили, що у Луганську затримано трьох молодиків за вандалізм, псування пам’ятника маршалу Жукову і фарбування стін університету імені Даля та загальноосвітньої школи у кольори українського прапора. За повідомленням «МВС ЛНР», інцидент стався 21 липня поблизу школи №36, де «троє молодих людей у нетверезому стані били шибки вікон», а також намалювали на її стінах українські прапори. Після того вони підняли прапор України на флагштоці поблизу університету, зрізавши трос, щоб ніхто не міг його зняти.

«Наступного дня так само розфарбували пам’ятник маршалу Жукову, встановлений на території навчального закладу, а через дві доби повалили постамент на землю… Ініціатором подібних дій був луганчанин, який кілька років прожив у Вінниці», — заявили бойовики. Мовляв, ти ба, як погано впливає українське середовище на незміцнілі уми молоді.