Архів
Вівторок,
12 вересня 2017 року

№ 71 (19516)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Проект військового «Шенгену»

ЛИТВА ініціювала створення на теренах Європи військової «Шенгенської зони».

Докладніше...
Іще одне «розлучення»

ІСПАНІЯ. Конституційний суд призупинив закон про референдум щодо незалежності Каталонії.

Докладніше...
Безпрецедентна за масштабами епідемія

ЄМЕН. Через гостру нестачу питної води країною шириться епідемія холери.

Докладніше...
Відтермінована на 72 роки вимога

ПОЛЬЩА направила офіційний запит до Німеччини щодо репарації за збитки під час Другої світової війни.

Докладніше...
Згортають співпрацю

ФІЛІППІНИ припинили торгівлю з Північною Кореєю.

Докладніше...
Вибори росіян не цікавлять

РОСІЯ. У понад 80 суб’єктах РФ відбулися більш як шість тисяч виборів різного рівня.

Докладніше...
Паніка і руйнування

МЕКСИКА. Тихоокеанське південне узбережжя країни сколихнув землетрус магнітудою 8,1.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Було ваше...

Олена ГОРБУНЬ.

Вінницька область.

ЗДАЄТЬСЯ, вінницькі прокурори з таким нахабством зустрілися вперше. До них звернулися 11 господарів аграрних підприємств в області зі скаргою: їхній урожай, вирощений важкою працею, привласнили аферисти. Загальна сума вкраденого — вісім мільйонів гривень!

Начальник управління нагляду в кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області Антон Ковальський розповів подробиці:

— Барським відділенням поліції було зареєстроване кримінальне провадження за фактом учинення шахрайських дій від імені товариства з обмеженою відповідальністю «Вершина ЛТД». Аферистам вдалося видурити весь урожай зернових у сільгоспвиробників і за вісім днів вивезти його з області.

26 серпня Жмеринська місцева прокуратура затримала і взяла під варту на 60 діб мешканця сусідньої області — особу з багатим кримінальним минулим, яку розшукують у столиці за скоєння подібного злочину. Головний фігурант справи мав при собі фальшивий паспорт із вклеєною власною фотографією. Чоловікові вже повідомили про підозру й обрали міру запобіжного заходу — арешт із правом внесення застави в сумі 8 мільйонів гривень — вартість украденого збіжжя. Затриманий перебуває в слідчому ізоляторі. Заставу за нього ніхто не вніс.

Аферист діяв не сам, однак його спільників затримати поки що не вдалось. Як з’ясувалося, на їхньому рахунку вже не одна така оборудка. Спритники діяли за простою схемою: придбали документи й права на ТОВ «Вершина ЛТД», зареєстроване у Києві, орендували в одному з районів Вінниччини приміщення елеватора й розмістили оголошення про те, що скуповують збіжжя — пшеницю, горох, ріпак за ціною значно вищою, ніж пропонують інші підприємства.

Довго чекати не довелося: з 11-го по 18 серпня десяток сільгосппідприємств Барського, Шаргородського та Жмеринського районів уклали з ТОВ «Вершина ЛТД» договори про поставку продукції.

Нічого дивного, що люди «повелися» — хотіли мати вигоду. Приїхали на діючий елеватор, поцікавилися, чи звозять сюди зерно. Нічого підозрілого начебто не помітили...

Вдень сільгоспвиробники звозили збіжжя на елеватор, а вночі так звані закупівельники вивозили його у невідомому напрямку.

Кілька днів аграрії чекали грошей, та їх щедро годували обіцянками про «завтра». Настало «завтра», проте слухавки у ТОВ «Вершина ЛТД» вже ніхто не брав… Стало зрозуміло, що людей брутально ошукали. Довелося звернутися до прокуратури.

Правоохоронці спрацювали оперативно. Вже за кілька днів частину вкраденого — кількасот тонн ячменю, ріпаку й гороху знайшли в Одеському порту. Суд наклав арешт на все майно і зерно, які змогли знайти у власності ТОВ «Вершина ЛТД». Незабаром потерпілі заберуть збіжжя, збитки їм частково відшкодують. За такий злочин закон передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Як з’ясували слідчі, ТОВ «Вершина ЛТД» жодної діяльності не проводило. Ймовірно, це був реальний суб’єкт підприємницької діяльності, який перекупили для «ширми».

Аграрії Вінниччини і раніше наражалися на шахраїв і аферистів, але в таких масштабах і з таким нахабством — уперше!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори, вибори...
Читати
Вирок винесено
Читати
На дипломатичному фронті
Читати
Потрібні мільярди «валюти»
Читати
Торгують справно
Читати
Ех, газонемо!
Читати
Поглиблюємо зв’язки
Читати
Нема на чому їздити
Читати
Увага: розпродаж
Читати
Міцні напої дорожчають
Читати





— Ситуація в наших руках. Ми утримуємо ціни!

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове