Вівторок, 10 жовтня 2017 року № 79 (19524)
http://silskivisti.kiev.ua/19524/print.php?n=36961

  • Неоголошена війна

Працювати в полі небезпечно

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня внаслідок обстрілів противником позицій українських військ дістали поранення п’ятеро наших захисників, загиблих немає. Здебільшого, коли виникала загроза життю бійців, сили АТО жорстко відповідали ворогу вогнем із не заборонених мінськими домовленостями видів зброї.

У місті Кадіївка (кол. Стаханов) поховали двох місцевих бойовиків. За офіційною версією, один підірвався на розтяжці, другий був застрелений українським снайпером. Утім, серед місцевих жителів ширяться вперті чутки, що обидва загинули в перестрілці з підрозділом російських військовослужбовців (за іншою версією — розстріляні за наказом офіцера ЗС РФ). Про це повідомляють у групі «Інформаційний опір». Її координатор Дмитро Тимчук також додає, що «МДБ ЛНР» рекомендувало місцевим «органам влади» не вказувати причину смерті чергового «захисника руского міра» під час проведення масових заходів із поховання і, по змозі не проводити їх узагалі, оскільки такі ритуали дуже негативно впливають на настрої місцевого населення.

Серед родичів і членів сімей загиблих бойовиків, пише Д. Тимчук, наростає незадоволення з приводу відсутності пільг і соцгарантій. Особливе обурення викликає те, що ветерани війни в Афганістані користуються певними пільгами, яких не мають «ополченці». Дійшло до обговорення можливості проведення протестних акцій у Донецьку, Макіївці, Горлівці, Луганську та Кадіївці. Місцеві «афганці» побоюються, що у разі проведення таких акцій глави «народних республік» просто скасують їм пільги, аби залагодити конфлікт.

На жаль, жертвами війни продовжують ставати й цивільні. Цього разу під час проведення сільськогосподарських робіт постраждав тракторист. Інцидент ставсь у Слов’яносербському районі неподалік селища Металіст унаслідок вибуху невстановленого предмета. За даними «МНС ЛНР», чоловік був контужений, його доправили в одну з лікарень Луганська. Попередній такий випадок мав місце влітку в Талаківці поблизу Маріуполя, коли трактор на полі одного з агропідприємств наїхав на міну. Тоді механізатор, який зазнав численних поранень осколками і металевими конструкціями, згодом помер у лікарні...