П’ятниця, 27 жовтня 2017 року № 84 (19529)
http://silskivisti.kiev.ua/19529/print.php?n=37127

Домашній плавлений сир

Після публікації в «ДГ» рецептів приготування домашнього твердого сиру кілька чоловік зателефонували до нас із проханням нагадати спосіб виготовлення плавленого. Ось як це робиться.

НА 1 КІЛОГРАМ кисломолочного сиру взяти 100 грамів масла, яйце, по чайній ложці солі й соди, спеції — за смаком.

Спочатку сир потрібно пропустити через м’ясорубку. Покласти його в каструлю, додати масло кімнатної температури, сіль, соду, ретельно вимішати і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи, доки крупинки сиру повністю розчиняться, а сама маса стане однорідною і розплавиться.

Затим вариво треба зняти з вогню, за бажанням додати спеції і ретельно вимішати. Далі вилити гарячу масу в глибоку посудину і охолодити.

Як бачите, виготовити сир в домашніх умовах можна на будь-який смак. Головне мати молоко і бажання.