Архів
Вівторок,
14 листопада 2017 року

№ 89 (19534)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Медична практика

Набряк та запалення знімуть трави

Любов Салій,

фітотерапевт.

«Чи можна позбутися міжхребцевих гриж з допомогою лікарських рослин?» — із таким запитанням до редакції звернулася жителька села Міжлісся Барського району Вінницької області Ганна МАРТИНЮК.

НЕРІДКО навіть після оперативного видалення грижі можуть з’являтися в іншому відділі хребта. Тому, якщо не усунути причини їх виникнення (наприклад, полікувати хребет), позбутися їх неможливо. Крім того, людині часто треба просто поміняти спосіб життя, харчування тощо.

Наукова медицина ще не обґрунтувала точну причину їх походження. Тож якщо грижу брати як новоутворення, то для її лікування підходить сік чистотілу, який є чудовим протипухлинним засобом. Сік можна заготовляти в травні, консервувати його з горілкою у співвідношенні 1:1. Термін придатності 2 роки. Приймають сік за схемою: починають із 5 крапель тричі на день із 0,5 склянки води. П’ють за 20 хвилин до їди. Пити 2 дні. Наступні 2 дні — по 10 крапель, потім 2 — по 2, ще 2 дні — по 15, наступні 2 дні — по 18 і по 20 крапель тричі на день — пити протягом місяця. Місяць перерва.

Так можна робити раз на три місяці. Оздоровлення соком чистотілу варто проводити двічі на рік, далі — залежно від стану хворого. Людям із проблемою грижоутворення не варто зловживати солодощами, свининою, інші види м’яса та риби мають бути у вареному, запеченому вигляді, не можна їсти копчене, смажене. Взагалі, головне завдання фітотерапії в разі гриж — зняття запалення й набряку. У цьому разі на допомогу приходить корінь вовчого тіла болотного. Із нього готують відвар: столову ложку подрібненого сухого кореня залити 0,5 л води, кип’ятити 5 хвилин. Настояти ніч, уранці процідити. Вживати відвар тричі на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування — місяць, після чого місяць перерви.

Хочу зазначити також, що будь-яке лікування, аби воно дало позитивний результат, потрібно починати з очищення організму. Фітозбір для виведення шлаків та токсинів можна придбати у будь-якій фітоаптеці.

До того ж треба обов’язково виконувати вправи для м’язів хребта, які має рекомендувати реабілітолог.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове