Архів
Вівторок,
14 листопада 2017 року

№ 89 (19534)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
По-англійськи піти не вийде

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ повинна сплатити 60 млрд євро за вихід зі складу Євросоюзу.

Докладніше...
Форум «азіатського десятка»

ФІЛІППІНИ. У Манілі відкрився 31-й саміт Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Докладніше...
Доживемо до виборів

ІСПАНІЯ. Маріано Рахой закликав каталонців «не голосувати за сепаратистів» на дострокових перегонах.

Докладніше...
Гуманітарна катастрофа

ЄМЕН. Місто Сана зазнало масованого повітряного бомбардування.

Докладніше...
Шукай тепер винних

РОСІЯ. В Іжевську внаслідок вибуху побутового газу обвалився дев’ятиповерховий будинок.

Докладніше...
Переобраний на другий термін

СЛОВЕНІЯ. Президент Борут Пахор переобраний на другий термін.

Докладніше...
Трусонуло близькосхідний регіон

ІРАН та ІРАК. На кордоні країн стався потужний землетрус.

Докладніше...
Є що побачити

НІМЕЧЧИНА. У Ганновері відкрилася найбільша у світі виставка сільгосптехніки — «Agritechnica-2017».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Комунальну службу викликали?

Олена Григоренко.

Із початком опалювального сезону збільшилася кількість пограбувань осель. Здавалося б, як друге пов’язане із першим? А ось так.

У БАТАРЕЯХ багатоквартирних будинків часто виникають повітряні пробки. Тож вода не циркулює. У такому разі без втручання майстра годі чекати тепла. Комунальні контори завалені подібними скаргами, тож до осель навідуються майстри.

Листопадового ранку у місті Біла Церква, що на Київщині, саме так і сталось. У двері квартири 75-річного Григорія Федоровича С-ка подзвонили. Господар поцікавився, хто там, і почув жіночий голос:

— Ми із ЖЕКа. Ви скаржилися, що не працюють батареї…

І справді, вони ледь теплі, майже холодні. Григорій Федорович уже тиждень мерзне. Тож господар зрадів візиту комунальників.

Відчинив і побачив на порозі, як потім сказав у відділку поліції, «двох звичайних із виду жінок, які викликали довіру». Та, що тримала блокнота і ручку, назвалася старшим майстром із ЖЕКа такою-то. Сказала, що супутниця — представниця опалювальної компанії. «Старший майстер» діловито запропонувала:

— Ну то давайте зараз оглянемо вашу квартиру і про всі негаразди складемо акт. Щоб за неякісні послуги за цей період із вас не стягували гроші.

Не підозрюючи лихого, господар запросив жінок до квартири. Став водити по всіх кімнатах, щоб ті помацали батареї, пересвідчилися, як холодно в оселі.

Акт про виявлені негаразди складали на кухні. Та, що назвалася «старшим майстром», присіла біля столу і заходилася заповнювати якийсь бланк, уточнюючи в процесі у господаря деякі деталі. Представниця опалювальної компанії виходила кілька разів, аби ще раз поміряти температуру в кімнатах. Коли пенсіонер підписав складений ними документ, чемно попрощались і пішли. Він їм подякував за турботу…

Потім узявся до звичних хатніх справ. Не відразу й збагнув, що не так. Аж раптом побачив: дверцята шафи у спальні прочинені. Підійшов їх зачинити і звернув увагу, що речі лежать не так, як були. Передчуваючи недобре, чоловік пішов до вітальні, де між книжками лежали отримана днями пенсія та кілька тисяч, які збирав «на поховання». Грошей не було! Щезли із шкатулки в серванті й прикраси померлої дружини, ювілейні медалі, наручний годинник, куплений на першу премію.

Одразу збагнув, хто його обікрав. У поліцейському відділку прийняли заяву. З’ясувалося, ошуканих у такий спосіб земляків уже чимало. Не лише він впустив у хату «комунальників»...

Так діють сьогодні злочинці по всій Україні. Причому серед ошуканих не тільки мешканці багатоквартирних будинків. Як засвідчили оперативні зведення МВС, вистачає злочинних візитерів і в селах, де люди пускають у хату «представників обленерго» та «пожежників», котрі начебто проводять рейди із безпеки.

Правоохоронці застерігають: нині такі часи, що зайва упередженість і навіть підозрілість не завадять. Тож належить дотримуватись одного простого правила: не впускайте чужих людей у хату, доки не отримаєте доказів, що це справді представники відповідних служб. Перевіряйте у них документи, телефонуйте у ці компанії, ЖЕК, сусідам... Питайте, чи справді тривають перевірки. Це допоможе вберегти майно, а часом і життя.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гуляти так гуляти
Читати
Заробітчани на крові
Читати
Старий-новий Верховний суд
Читати
Скільки євроблях?
Читати
Поневіряються за кордоном
Читати
Побільшало коліс
Читати
На боротьбу із несумлінними батьками
Читати
Приватні обленерго
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове