|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей
Продукти, що зігріють Володимир БОЛСУН, фахівець зі східної медицини. За сльотаво-снігової чи морозної погоди, аби зігрітись, завжди хочеться випити чи з’їсти чогось тепленького. А українська приказка каже: їж сало з часником, щоб п’яти не мерзли! І ЦЕ СПРАВДІ так: сало — найкалорійніший зігрівальний продукт. А часник — потужний противірусний засіб. Щоправда, останній не варто вживати перед виходом на роботу через різкий запах ефірних олій, що містяться в ньому. Тому хочу запропонувати читачам, особливо людям похилого віку, які мають проблеми з травним трактом, свій простий смачний і зігрівальний рецепт. Знадобляться гречка, волоські горіхи й топлене масло. До речі, за білками та калорійністю така каша перевершує якісне м’ясо. А мікроелементів та вітамінів у гречці у два-три рази більше, ніж у будь-яких інших крупах. Своєю чергою топлене масло чинить благотворну дію на шлунок та кишківник. Отже, до готової гречки (не знімаючи її з вогню) додаємо дрібно посічені горіхи та топлене масло. Все перемішуємо й даємо ще певний час помліти на манюсінькому вогні. Опісля закутуємо та залишаємо на півгодини — хай усі складники «насолодяться» одне одним. Смачно, поживно й корисно! Нехай смакує та зігріває! Версія для друку До списку статтей |