П’ятниця, 5 січня 2018 року № 1 (19548)
http://silskivisti.kiev.ua/19548/print.php?n=37747

Господині на замітку

Якщо в розсіл додати трохи гірчиці, смак солоних огірків поліпшиться і вони надовше збережуться.

Огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо зверху покласти наструганий хрін.

Солоні огірки і капуста довше не розквасяться, якщо набирати їх із банки, бочки або відра не рукою, а чистою ложкою чи виделкою.

Солоні й квашені овочі рекомендується тримати на холоді, завжди покритими розсолом. Цвіль, що з’явилася, слід ретельно зняти, потім промити кружок, тканину і гніт, ошпарити їх окропом і знову покласти на місце.

Чи знаєте ви, що ніж м’ясорубки можна наточити і без спеціальних пристосувань? Для цього потрібні лише два листи наждакового паперу — крупний і дрібний.

З наждачки слід вирізати кружечки за розміром решітки і зробити в центрі отвори. На вал м’ясорубки надіти кружок крупного наждакового паперу зернистим боком до ножа, вставити решітку й усе закріпити притискною гайкою. Прокрутити разів 30 ручку м’ясорубки. Потім поміняти кружок із крупним зерном на дрібнозернистий і знову прокрутити ручку м’ясорубки. Ніж стане набагато гостріший!