Господині на замітку Якщо в розсіл додати трохи гірчиці, смак солоних огірків поліпшиться і вони надовше збережуться. Огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо зверху покласти наструганий хрін. Солоні огірки і капуста довше не розквасяться, якщо набирати їх із банки, бочки або відра не рукою, а чистою ложкою чи виделкою. Солоні й квашені овочі рекомендується тримати на холоді, завжди покритими розсолом. Цвіль, що з’явилася, слід ретельно зняти, потім промити кружок, тканину і гніт, ошпарити їх окропом і знову покласти на місце. Чи знаєте ви, що ніж м’ясорубки можна наточити і без спеціальних пристосувань? Для цього потрібні лише два листи наждакового паперу — крупний і дрібний. З наждачки слід вирізати кружечки за розміром решітки і зробити в центрі отвори. На вал м’ясорубки надіти кружок крупного наждакового паперу зернистим боком до ножа, вставити решітку й усе закріпити притискною гайкою. Прокрутити разів 30 ручку м’ясорубки. Потім поміняти кружок із крупним зерном на дрібнозернистий і знову прокрутити ручку м’ясорубки. Ніж стане набагато гостріший! |