Архів
П’ятниця,
12 січня 2018 року

№ 3 (19550)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Новий прем’єр — нова команда

У ПОЛЬЩІ змінили керівників дев’яти міністерств.

Докладніше...
Приборкання проросійського президента

МОЛДОВА. Спікер парламенту підписав закон проти пропаганди.

Докладніше...
Економіка-банкрут

ВЕНЕСУЕЛА. Рівень інфляції у країні за підсумками року перевищив 2600%.

Докладніше...
Націоналісти підняли забрало

РУМУНІЯ. Три політичні партії вимагають автономії для Трансильванії.

Докладніше...
Гостинність під контролем

США. Республіканці у конгресі представили проект нового закону про імміграцію.

Докладніше...
Етнічне завоювання Європи

УГОРЩИНА. Прем’єр-міністр назвав новоприбулих до Європи біженців «мусульманськими загарбниками».

Докладніше...
Спека б’є рекорди

АВСТРАЛІЯ. У Сіднеї зафіксовано найвищу температуру за останні 79 років — 48 градусів за Цельсієм.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Відлуння

Працюють, воюють, святкують

Олексій ЯРОВИЙ.

Донецька область.

Новорічно-різдвяні свята сільські, воістину народні, артисти зі слобожанського села Бугаївка, що в Ізюмському районі, провели із нашими бійцями в зоні АТО.

ПІД ДОЩЕМ, прошкуючи по багнюці й високо піднявши різдвяну «звізду» над головою, вони вітали підрозділи ЗСУ. Там, де автівкою проїхати було неможливо, бо колеса загрузали у глині Донецького кряжу, артисти долали шлях на МТЛБ (малий легкоброньований тягач) — виручили бійці танкового батальйону «Звіробій».

Звісно, гості з Бугаївки, відомої успішним сільськогосподарським підприємством, яке дає людям кількасот робочих місць, приїхали не з порожніми руками. А везти було що! По-перше, місцева ферма (до речі, одна з найбільших в Україні) напакувала молока, сирів, всіляких кисломолочних продуктів. М’ясо для супів та борщу, що їх у власних величезних казанах селяни зібралися варити просто поруч бліндажів та наметів, також узяли своє. Везли й коропів із власних ставків, товстолобів на юшку, котлети, пиріжки, паляниці... Ну, і ще багато чого — якби я все перераховував, а ви читали, то у вас апетит розігрався б не на жарт.

Але головним «подарунком», безумовно, були сільські артисти — працівники культури, освіти, медицини, трудівники, як колись казали, полів і ферм. Неперевершені таланти, яких знають не лише в районі та області, а й далеко за їх межами. Вже четвертий Новий рік вони зустрічають разом з нашими воїнами, за час війни вони дали понад півсотні концертів на передовій. Перший був у травні 2014-го, коли гриміли бої у Слов’янську, що неподалік Ізюма.

Новорічну ніч бугаївці зустрічали у батальйоні «Звіробій»: заходили до кожного намету, яких багато стоїть посеред лісу, приносячи із собою у вітаннях, у піснях, колядках, гостинцях тепло рідних осель, що сняться воїнам повсякчас холодними незатишними ночами. У декого з хлопців на очах були сльози, хоча більшість танкістів воюють з перших місяців війни, коли вели смертельні бої із броньованими машинами загарбників. Сьогодні бронетехніка перебуває на відведеній мінськими домовленостями відстані од лінії розмежування. Однак це не значить, що вона іржавіє. У лісах і перелісках неподалік передової танкісти тренуються щодня. А коли на передовій загострення, то застрибують у танки, заводять мотори й очікують бажаної команди: «Уперед!», — щоб почати визволення української землі. Окопна війна втомлює морально...

Побували бугаївці й на Світлодарській дузі. Тут, за кількасот метрів од передової, про перемир’я тільки чують з новин. Насправді ж навіть у новорічну ніч від сепаратистів прилітало смертельне «залізяччя». Десь «бухкало» і під час концерту, який давали сільські артисти.

«Ми вже до такого звикли, — усміхається керівник бугаївського сільгосппідприємства Герой України Андрій Ровчак. — Адже четвертий рік воюємо». Перебільшення тут немає, вони й справді воюють...

На фото автора: бугаївських артистів ні багнюкою, ні обстрілами не злякати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Поступово очищають
Читати
Машина не розкіш
Читати
Їхати не бояться
Читати
Робочі руки та голови на експорт
Читати
Медкартки — в комп’ютері
Читати
I таким перераховують
Читати
Катаємо Європу
Читати
Ув’язнені на чужині
Читати
«Варяг» під свята
Читати
Кінематограф ожив
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове