Архів
Вівторок,
13 лютого 2018 року

№ 12 (19559)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Порада

Продукти для розрідження крові

Олег Пилатчук,

кардіолог.

Густа, в’язка кров небезпечна для здоров’я. Уповільнений кровообіг спричиняє кисневе голодування внутрішніх органів, утворення тромбів.

РОЗРІДЖЕННЮ крові, а також розсмоктуванню вже наявних тромбів та склеротичних бляшок сприяє риб’ячий жир. Тому їсти рибу потрібно щотижня, в ідеалі — три-чотири рази на тиждень. Перевагу слід віддавати жирним сортам.

Стежте, щоб у харчових продуктах містився йод, який зменшує в’язкість крові, підвищує тонус судин. Регулярно вживайте морську капусту. Можна подрібнити її у сухому вигляді на млинку для кави й раз на день вживати по чайній ложці з їжею замість солі.

Допомагають розрідженню крові продукти, що містять таурин — він нормалізує кров’яний тиск. Його багато в морепродуктах. Додайте в раціон волоські горіхи й мигдаль (по столовій ложці ядер на день).

В’язкість крові зменшує і вживання часнику. Узяти 250 г очищених зубків, додати 300 г меду. Настояти три тижні й споживати по столовій ложці тричі на день за 40 хвилин до їди. Також у раціоні мають бути дині, грейпфрути, червоний болгарський перець і помідори.

Перець чилі містить вітаміни А і Е, калій і фолієву кислоту, які дуже добре розріджують кров і запобігають серцево-судинним захворюванням.

Ось ще кілька рецептів.

1. Залити півлітра горілки 100 г меленого мускатного горіха, настоювати 21 день, щодня струшуючи, потім відфільтрувати. Пити по 20-30 крапель в 1/4 склянки гарячої води тричі на день — за 30 хвилин до їди. Між порціями настоянки (0,5 л) зробити десятиденну перерву, загалом потрібно п’ять курсів.

2. Пожувати 1/2 чайної ложки сухих квіток гіркого полину й запити склянкою кефіру. Робити так тиждень щовечора о 21-й годині. Потім перерва на 7-10 днів. Засіб також чистить печінку й сприяє відновленню імунітету.

3. Добре розріджує кров пророщена пшениця. Щодня з’їдайте мінімум столову ложку, бажано додавати її в овочеві салати разом із чайною ложкою лляної олії (джерело омега-3 — ненасичених жирних кислот). Регулярне вживання такого салату оздоровить увесь організм, поліпшить зір, а результати аналізу крові — порадують.

Розріджують кров також кориця та імбир. Вам знадобиться: свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), щіпка кориці (на кінчику ножа), чайна ложка зеленого чаю. Залити 0,5 л окропу, дати настоятися, процідити, додати половинку лимона та мед за смаком. Випити протягом дня.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове