Вівторок, 13 березня 2018 року № 20 (19567)
http://silskivisti.kiev.ua/19567/print.php?n=38367

  • Спорт

В активі українців — дев’ять нагород!

Микола МОТОРНИЙ.

ПІСЛЯ третього змагального дня XII зимових Паралімпійських ігор у Пхьончхані збірна України посіла третє місце медального заліку, поступаючись лише США та Франції. В активі наших спортсменів дев’ять медалей, з яких три золоті, дві срібні та чотири бронзові.

Перше «золото» Україні приніс Віталій Лук’яненко у спринтерській гонці на 7,5 км для спортсменів із вадами зору. «Бронза» — на рахунку Анатолія Ковалевського.

11 березня Максим Яровий виборов золоту медаль у лижних гонках на дистанції 15 км сидячи.

12 березня Ігор Рептюх здобув «золото» в лижній гонці на 20 км стоячи. Для нього це вже друга нагорода у Пхьончхані. Першого змагального дня у біатлонному спринті він завоював бронзову медаль.

Оксана Шишкова отримала срібну медаль у лижних гонках на 15 км для спортсменів із вадами зору. Раніше ця спортсменка стала володаркою «бронзи» в біатлонному спринті.

Ще одна українка — Людмила Ляшенко — виграла бронзову медаль у лижних гонках стоячи вільним стилем на 15-кілометровій дистанції, ставши дворазовою бронзовою призеркою Паралімпійських ігор у Пхьончхані.

Дзюдо. Українські дзюдоїсти виграли чотири медалі на Гран-прі Агадира, який відбувся у Марокко. У ваговій категорії понад 78 кг Єлизавета Каланіна виборола свою другу золоту медаль у сезоні, перемігши словенку Анамарі Веленшек.

Анастасія Турчин (до 78 кг) отримала «срібло», поступившись німкені Майке Зіех. У вазі понад 100 кг «бронзу» здобув Олександр Гордієнко. Дмитро Канівець у категорії до 73 кг також посів третє місце.

Наші представники дзюдо успішно представили Україну на змаганнях у рамках відкритого Континентального кубка у Варшаві та Празі. Так, у Польщі медаль найвищого ґатунку в Анастасії Сапсай (+78 кг). У Чехії українці вибороли дві нагороди: «срібло» на рахунку Артема Хомули (-73 кг), «бронза» — в Антона Савицького (-100 кг).

Теніс. Українська тенісистка Катерина Завацька перемогла на змаганнях у Франції. У фіналі 18-річній спортсменці протистояла представниця Люксембургу Елеонора Молінаро. Завацька виграла — 6:1, 6:2. Тріумф став для українки четвертим на професійній ниві в ITF.

Біатлон. Збірна України у класичній змішаній естафеті (2х6+2х7,5 км) сьомого етапу Кубка світу у фінському місті Контіолахті фінішувала другою. Наша команда (Анастасія Меркушина, Віта Семеренко, Артем Прима та Дмитро Підручний) на 1,5 секунди відстала від італійців і використала лише три додаткові патрони. «Бронза» — у норвежців. Загалом у класичній змішаній естафеті виступили 23 команди.

Футбол. Київське «Динамо» в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи проти італійського «Лаціо» зіграло внічию — 2:2. У Римі двома голами відзначилися Циганков і Мораєс. Повторний матч — 15 березня на столичному «Олімпійському».

Прем’єр-ліга України. Сезон-2017-2018. Матчами 23-го туру розпочалася друга частина чемпіонату серед елітних колективів. Перша шістка команд («Шахтар», «Динамо», «Ворскла», «Верес», ФК «Маріуполь», «Зоря») змагатиметься за медалі і путівки до єврокубків. Інші шість колективів («Карпати», «Чорноморець», «Сталь», ПФК «Олександрія», «Зірка», «Олімпік») боротимуться за збереження прописки у вищому дивізіоні. Перша група. «Ворскла» — «Шахтар» — 0:3, «Динамо» — «Верес» — 1:0, ФК «Маріуполь» — «Зоря» — 0:0. Становище команд: «Шахтар» — 54, «Динамо» — 48, «Ворскла» — 37, «Зоря» — 34, ФК «Маріуполь» — 33, «Верес» — 32. Друга група. «Зірка» — «Сталь» — 1:2, «Карпати» — «Олімпік» — 0:3, ПФК «Олександрія» — Чорноморець» — 0:0. Становище команд: «Олімпік» — 31, ПФК «Олександрія» — 24, «Зірка», «Чорноморець», «Карпати» — по 19, «Сталь» — 18.