Архів
Вівторок,
15 травня 2018 року

№ 36 (19583)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Історичний саміт

СІНГАПУР стане місцем проведення першого за історію американсько-північнокорейського саміту.

Докладніше...
Тривають народні протести

ВІРМЕНІЯ. У Єревані вимагають відставки мера.

Докладніше...
Готуються до переходу на євро

У ХОРВАТІЇ готуються до грошової єврореформи.

Докладніше...
Обмінялися ударами

ІЗРАЇЛЬ. Національні ВПС завдали ударів по позиціях сирійської армії біля підніжжя Голанських висот.

Докладніше...
Родинний тероризм

ІНДОНЕЗІЯ. У трьох католицьких церквах Сурабаї терористи-смертники влаштували вибухи.

Докладніше...
Політична криза триває

ІСПАНІЯ. Парламент Каталонії не зміг обрати депутата Жоакіма Торре на пост глави уряду регіону.

Докладніше...
Ціни на ліки: повернення на землю

США. Оголошено про початок кампанії, спрямованої на зниження цін на медикаменти.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Гинуть зовсім молоді

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в зоні проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, бойові дії не припиняються вздовж усієї лінії зіткнення. У неділю, 13 травня, бойовики 63 рази порушили режим припинення вогню, з них 20 разів застосували міномети та артилерію. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь. Унаслідок бойових дій двоє наших захисників дістали осколкові поранення, а 24-річний медик 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Олег Бокач загинув. Він був родом із с. Миколаївки Кобеляцького району Полтавської області. Трагедія сталася неподалік Авдіївки, коли ворог гатив по позиціях ЗСУ. Олег хотів витягти пораненого військового із зони обстрілу, але йому в голову влучив осколок снаряда... Як повідомила розвідка, тієї доби було знищено двох бойовиків, шістьох поранено.

За інформацією координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, командування «1-го АК ДНР» вимагає від керівництва 1-ї та 3-ї мотострілецьких бригад негайно припинити практику «конфліктів і з’ясовування стосунків» між «прикомандированими» офіцерами ЗС РФ і місцевими бойовиками, які набувають «доволі гострих форм». Зокрема, місцеві «ополченці» звинувачують росіян у небажанні «будувати армію і воювати із ЗСУ», а також у масових випадках викрадення ними матеріально-технічних засобів та мародерстві серед цивільного населення.

Водночас «МДБ ДНР» і «МДБ ЛНР» вкотре відзначають «появу проукраїнських листівок та активізацію українського підпілля» в Донецьку, Луганську та низці інших населених пунктів на окупованій території. При цьому «аналітики» «МДБ ДНР» завважують різку зміну тону та змісту «провокативних матеріалів», який начебто став «більш агресивним та загрозливим, спрямованим на залякування» на відміну від попередніх, що апелювали до здорового глузду і містили в основному заклики і відозви.

Спецпредставник Держдепартаменту США з переговорів по Україні Курт Волкер в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив, що завершення російської агресії в Україні залежить від особистого бажання президента РФ В. Путіна, оскільки йдеться не про внутрішній конфлікт, а про втручання ззовні. «Можливість покласти край конфлікту є, — зауважив Волкер, — Втім, вона вимагає бажання Росії діяти подібним чином».

На словах Кремль начебто з цим погоджується, проте на своїх умовах. А на ділі? За даними групи «Інформаційний опір», на сьогодні, 15 травня, у Донецьку заплановано засідання так званого «інтеграційного комітету «Росія — Донбас». Участь у заході братимуть російські держслужбовці з Ростовської області РФ. Тема засідання: обговорення «проблемних питань інтеграції ДНР/ЛНР у склад Російської Федерації».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вікно в Європу закривається?
Читати
Ще й таке продаємо
Читати
Утилізація гальмується
Читати
Автопром на ладан дихає
Читати
Служити по-людськи
Читати
НАБУ працює
Читати
Виховують майбутнє України
Читати
«Прорідять» систему щеплень
Читати
Карпатських гір їм мало...
Читати





— Кажеш, нічого не крав, хабарів не брав і не давав, нікого не бив?! Брешеш! Такого не буває!..                

 Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове