Вівторок, 12 червня 2018 року № 44 (19591)
http://silskivisti.kiev.ua/19591/print.php?n=39183

  • Спорт

Калейдоскоп перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Теніс. Харківська тенісистка Дарина Лопатецька виграла свій перший професійний турнір. У турецькій Антальї 15-річна українка розпочала виступи із другого раунду кваліфікації і до фінального двобою програла лише один сет. У вирішальному матчі вона зустрілася з 25-річною болгаркою Юлією Стаматовою, яка була посіяна під третім номером. Рахунок зустрічі — 6:2, 7:6. Таким чином, Дарина стала першою тенісисткою 2003 року народження, яка виграла професійний турнір. Завдяки перемозі на 15-тисячнику Лопатецька набрала 12 очок і дебютує в рейтингу WTA.

Синхронне плавання. У Лос-Анджелесі (США) завершився черговий етап Світової серії із синхронного плавання. У технічній програмі Єлизавета Яхно стала найкращою в сольній програмі. Потім Яхно в дуеті з Анастасією Савчук виграла «срібло», поступившись переможцям 0,2 бала.

У командному змаганні українки теж були найкращі, випередивши японок. У вільній програмі в командних і комбінованих змаганнях збірна України взяла два «золота». У вільній сольній програмі Єлизавета Яхно здобула ще одне «золото». У «хайлайт» збірна України також отримала «золото», знову обійшовши японок. На попередньому етапі у Ванкувері (Канада) наші спортсмени вибороли вісім високих нагород.

Заключні етапи Світової серії відбудуться 15-17 червня на ост-рові Сірос в Греції і 29 червня — 1 липня — в Ташкенті (Узбекистан).

Дзюдо. У Белграді (Сербія) тривав черговий етап Кубка Європи з дзюдо. Срібним призером турніру став Данило Гуцол із Бердянська Запорізької області, який, перемігши німця Віктора Драйллера і румуна Валентина Раду, у фіналі вагової категорії до 100 кг поступився Крістіану Тоту з Угорщини.

Веслування. Збірна України з веслування на байдарках і каное виграла п’ять медалей на чемпіонаті Європи в Белграді (Сербія). Олег Кухарик здобув «срібло» в запливі на 500-метрову дистанцію на байдарці-одиначці. Він поступився переможцю Йозефу Досталу з Чехії 0,935 секунди. Ще одна срібна нагорода в української чоловічої четвірки каноїстів у складі Юрія Вандюка, Андрія Рибачка, Олега Боровика і Олександра Сивкова. «Бронза» на рахунку дуету на каное Дмитро Янчук — Тарас Міщук та 21-річної каноїстки Людмили Лузан на дистанції 500 метрів. Людмила Бабак виборола «бронзу» на дистанції п’ять кілометрів на каное-одиначці.

Боротьба. Українські борчині здобули чотири медалі на чемпіонаті Європи з боротьби серед молоді до 23 років, що відбувся в Стамбулі. Чемпіонками континенту стали Анастасія Шустова (в.к.76) та Оксана Лівач (в.к. 50). А ось Олена Кремзер (в.к. 59) та Алла Белінська — володарки бронзових нагород.

Футбол. У фінальному матчі розіграшу Кубка Києва серед студентських команд зустрілися футболісти Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) і збірна Київського національного університету ім. Бориса Грінченка (КУБГ). Основний час поєдинку внічию — 0:0. Долю трофею вирішила серія післяматчевих пенальті. Виграли студенти КНТЕУ — 5:4.