|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей
I смачно, і корисно Юлія ПОВОРОЗНЮК, дієтолог. ЧОРНИЦЯ містить багато цінних речовин, приміром, вітаміни С, А, К, Е, групи В, а також мінерали: калій, кальцій, залізо, магній, фосфор. Є у цих ягодах і дубильні речовини, глюкоза, фруктоза, цукри, органічні кислоти тощо. Крім того, що чорниця поліпшує зір, адаптує очі до темноти, вона ще й є чудовою профілактикою курячої сліпоти. Ці ягоди чинять протизапальну, антидіарейну дії, зокрема, із сушених ягід варять кисіль при проносі. Їх варто споживати за анемії, захворювань органів травного тракту, серцево-судинної системи, нирок. Корисними будуть чорниці хворим на ревматизм, подагру, ангіну, атеросклероз, гіпертонічну та жовчнокам’яну хворобу. Тож для поповнення організму вітамінами та мікроелементами, поліпшення зору, що важливо для молоді, яка багато працює з комп’ютером, телефоном, планшетом, у сезон уживайте до 100 грамів ягід щодня протягом місяця. Смачний і настій із сухих ягід: чотири столові ложки плодів залити 500 мл окропу, кип’ятити 15 хвилин, настояти годину. Пити по 50 мл чотири рази на день до їди. Версія для друку До списку статтей |