Архів
П’ятниця,
20 липня 2018 року

№ 55 (19602)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Чужий слід доведено

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Слідчі з’ясували, хто отруїв Скрипалів у Солсбері нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Докладніше...
Скандальний закон

ІЗРАЇЛЬ офіційно став «єврейською державою».

Докладніше...
Захищають безпеку своєї держави

УГОРЩИНА заявила про вихід із глобальної угоди ООН щодо міграції.

Докладніше...
Санкційні прапорці

США. До конгресу внесено законопроект про санкції проти «Північного потоку-2».

Докладніше...
Старий лад повертається

У ТУРЕЧЧИНІ офіційно припинили дію надзвичайного стану.

Докладніше...
Море стало пасткою

КІПР. Біля північного узбережжя затонув корабель із мігрантами.

Докладніше...
Велика вода — біда

ПОЛЬЩА. Південь країни потерпає від паводків.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зелена аптека «Сільських вістей»

Якірці сланкі

Олександр КУРДЮК,

кандидат біологічних наук.

Цю назву рослина отримала за розгалужене стебло довжиною до півметра, вкрите плодами, які складаються з п’яти горішків із гострими шипами. Квітує з червня до серпня, має у своєму складі флавоноїди, аскорбінову, олеїнову, стеаринову і лінолеву кислоти, сапоніни, смолисті та дубильні речовини, мікро- та макроелементи: залізо, магній, кальцій, калій, нікель, кадмій, мідь, цинк, молібден, кобальт, алюміній, свинець і селен.

ЗА СВОЄЮ дією якірці є досить цікавою лікарською рослиною, оскільки чинять позитивний уплив на статеві розлади у чоловіків і жінок, лікуючи безпліддя, імпотенцію, клімактеричний синдром, гіпертонію, атеросклероз, набряки, гастрити.

Настоянка з якірців. 100 грамів сухої трави залити літром міцного алкоголю або сухого червоного вина, настояти протягом тижня в затемненому прохолодному місці. Якщо готуєте настоянку на вині — після тижня настоювання проварити 10-12 хвилин на малому вогні. Норма прийому на міцному алкоголі — 20 крапель щодня, вині — по столовій ложці.

Атеросклероз і гіпертонічна хвороба. 30 грамів трави залити двома склянками окропу і проварити протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Процідити, охолодити і приймати по півсклянки тричі на день.

Безсоння і нервове напруження. 50 грамів якірців залити пляшкою міцної горілки, настояти в прохолодному затемненому місці три тижні. Вживати по 20 крапель щоранку, можна з додаванням перевареної води чи з цукром.

Гіпертонічна хвороба. Столову ложку трави залити склянкою окропу і протримати на водяній бані 20 хвилин. Ретельно процідити, додати окропу до початкових 200 мл і пити по 100 мл тричі на день.

Грибкові ураження шкіри. 20 грамів трави залити 1,5 склянки окропу, повільно проварити 10-12 хвилин, процідити і теплий відвар використати для компресів чи обробляння уражених місць.

Зміцнення організму. Після перенесених хвороб пити по півсклянки тричі на день настій трави якірців на гарячому молоці. Чайну ложку трави залити склянкою гарячого молока і настояти не менш як 40 хвилин або всипати в кипляче молоко і проварити одну-дві хвилини. Перед уживанням процідити. Можна приймати з медом.

Підвищення імунітету. Чайну ложку трави запарити в склянці окропу протягом однієї-двох годин, процідити і пити по третині чи півсклянки тричі на день.

Підвищення потенції. Дві столові ложки якірців залити в термосі 500 мл окропу, настояти протягом 6-8 годин. Процідити і вживати по 100 мл тричі на день за півгодини до їди. Термін прийому — не більше двох місяців. Така ж перерва і можливий повторний прийом. Зберігати в затемненому прохолодному місці протягом тижня. Після цього промлоїти на слабкому вогні 12-15 хвилин, охолодити і ретельно процідити. Приймати по чверті склянки тричі на день за 30 хвилин до їди.

Застереження. Не приймати препарати при гіпотонії, вагітності і годуванні груддю, аденомі, гострих захворюваннях нирок і серцево-судинної системи, індивідуальній непереносимості.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Війни їм мало
Читати
А може, шантаж?
Читати
Майбутнє — не з рідною країною
Читати
Небезпека від харчів
Читати
Оздоровились...
Читати
Ніхто, крім «Антонова»
Читати
Виявляється, багатіємо
Читати
У олігарха все стабільно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове