Вівторок, 7 серпня 2018 року № 60 (19607)
http://silskivisti.kiev.ua/19607/print.php?n=39731

  • Спорт

Приємні новини із Глазго

Микола МОТОРНИЙ.

УПРОДОВЖ серпня на спортивних аренах Глазго (Шотландія) і Берліна (ФРН) триває перший об’єднаний чемпіонат Європи з літніх видів спорту. Протягом 12 днів програма турніру об’єднає легку атлетику, велоспорт, веслування, водні види спорту, тріатлон. Змагання в такому форматі відбуватимуться раз на чотири роки.

На турнір прибудуть майже 4500 спортсменів, 1500 з них візьмуть участь у змаганнях з легкої атлетики в Берліні, решта — з інших видів спорту в Глазго. Приємні для нас медальні новини вже почали надходити зі столиці Шотландії. Так, український плавець Михайло Романчук виборов дві нагороди. Спочатку рівненський студент став чемпіоном Європи на дистанції 400 метрів вільним стилем, а потім фінішував другим на дистанції 1500 метрів вільним стилем.

Порадували українські представниці синхронного плавання. Наші дівчата — чемпіонки Європи в комбінації з синхронного плавання. Збірна України, за яку виступали Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Валерія Апрелєва, Вероніка Гришко, Олександра Кашуба, Яна Наріжна, Катерина Різник, Аліна Шинкаренко, Марина Олексієва, Владислава Олексієва, Марта Федіна і Олександра Коваленко, набрала 94,46 бала і посіла перше місце. «Срібло» — в італійок, «бронза» — в іспанок. Окрім того, наш дует Яхно — Савчук став срібним призером чемпіонату Європи.

Українська жіноча парна четвірка з академічного веслування у складі Дарини Верхогляд, Олени Буряк, Анастасії Коженкової та Євгенії Довгодько виграла «срібло», поступившись у фіналі лише четвірці з Польщі.

У змаганнях велосипедистів наш співвітчизник Роман Гладиш виборов «золото» в індивідуальній гонці на 15 кілометрів (скретч). Роман вважався одним із фаворитів змагань, і він підтвердив цей статус, провівши у відриві від основної групи більшу частину гонки.

Українські велосипедистки Любов Басова — Олена Старикова здобули срібні медалі в команд-ному спринті. Дівчата у кваліфікації показали третій час. У фіналі українки поступилися росіянкам. До речі, Любов Басова на чемпіонатах Європи завоювала вже п’яту медаль.