Архів
П’ятниця,
14 вересня 2018 року

№ 71 (19618)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Про тих, хто поруч

Майстриня коровайних справ

Ярослав БАЧИНСЬКИЙ.

Тернопільська область.

НАДЗВИЧАЙНО смачні та оригінальні пляцки, весільні короваї, найрізноманітніші смаколики творить щоденно вчителька-пенсіонерка, корінна жителька села Товстолуг, що в Тернопільському районі, Ольга Зіновіївна Стадник. Це неоціненне вміння передала у спадок дочці, на жаль, уже покійна мама, шкільний кухар Галина Дмитрівна Кузьма. У рідному та навколишніх селах її називали «весільною господинею». Той неньчин талант пробудився в пані Ользі дещо пізніше з новою енергією, і їй стали доступні всі тонкощі пекарської справи.

Змалку хотіла бути вчителькою. Після закінчення Баворівської середньої школи працювала вожатою, згодом — у районному відділі статистики. Цілеспрямована й наполеглива юнка досягла своєї мети й закінчила філологічний факультет Тернопільського державного педагогічного інституту. За державним направленням навчала української мови та літератури учнів Грабовецької восьмирічної школи. П’ятнадцять років викладала улюблений предмет у Товстолузькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, була класним керівником. Серед її випуск­ників фінансисти й менеджери, медсестри і педагоги, інженери й механіки. І просто, як каже Ольга Стадник, гарні та виховані діти.

Разом із чоловіком Любомиром Євгеновичем, інженером за фахом, піднімали на ноги двох синів, доглядали батьківський дім, садили сад. Нині старший син Назарій — підприємець, його дружина Оксана Романівна — вчителька математики у Товстолузькій школі, живе молода сім’я у Великих Гаях біля Тернополя. Молодший Роман також займається підприємництвом.

У вільну годину Ольга Зіновіївна любить вишивати, читати, цікавиться літературними новинками. Але головне — випічка пляцків на весілля, ювілеї та інші велелюдні оказії.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове