Архів
Вівторок,
9 жовтня 2018 року

№ 78 (19625)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей

День за днем

Виставка кераміки з трипільською символікою

У СТОЛИЧНІЙ галереї «Митець» відбулась виставка «Вічність Трипілля». Близько сотні керамічних виробів представила львівська художниця Оксана Чепурна — тарелі, панно, вази та декоративні композиції з трипільською символікою.

Свої роботи створює в техніці так званого ангобного розпису. «Це розпис глиною по глині. У трипільців не було штучних матеріалів, барвників, які маємо нині. Користувалися кольоровою глиною — зеленою, червоною, білою. Хотіла показати, що і з допомогою природних матеріалів можна творити сучасне мистецтво».

Чи знаємо ми... свою країну?

ГОЛОВНИМ завданням волонтерського мультимедійного проекту Ukrainer — експедиція Україною — є знайомство українців із різних регіонів один з одним.

Про це заявив режисер проекту Микола Носок, повідомляє «Урядовий портал».

«Це проект про 16 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. Перша експедиція почалася у липні 2016-го на Закарпаття, а остання запланована на Галичину», — йдеться у повідомленні.

Як наголосив Микола Носок, головним завданням проекту є знайомство українців з різних регіонів один з одним, «оскільки в Україні люди один одного не знають і не розуміють», показ схожих і відмінних рис, а також особливостей кожного регіону, їхніх звичаїв та традицій, унікальної місцевості, дивовижних людей.

«Причинна» їде за океан

СТВОРЕНА за підтримки Держкіно України анімаційна балада режисера та сценариста Андрія Щербака «Причинна» відібрана до участі у конкурсній програмі кінофестивалю Strasburg Film Festival, який відбудеться з 9 по 11 листопада в окрузі Шенандоа штату Вірджинія, США, повідомляє Міністерство культури України.

Загалом до програми фестивалю увійшли 900 стрічок із 80 країн світу. Екранізація поеми Тараса Шевченка здійснена компанією «МаГіКа-фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Після шести років мовчання

У МІСТІ Приморськ Запорізької області тривав 20-й Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми українські — We are Ukrainian».

У зв’язку з подіями на Сході України фестиваль не відбувався шість років і зрештою відродився у новому форматі і ще більшому масштабі. Незмінним лишився тільки його девіз: «За міжнаціональну злагоду та взаєморозуміння». Цю ідею в рамках фестивалю своєю творчістю передали понад півтисячі виконавців — учасників колективів національних меншин і солістів із Донецької, Київської, Одеської, Рівненської, Херсонської та Запорізької областей.

Версія для друку          До списку статтей

Iз джерела мудрості

«Мистецтво — це час і простір, в якому живе краса людського духу.

Як гімнастика випрямляє тіло, так мистецтво випрямляє душу.

Пізнаючи цінності мистецтва, людина пізнає людське в людині, підносить себе до прекрасного, переживає насолоду».

Василь СУХОМЛИНСЬКИЙ,

видатний український педагог, публіцист, письменник.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове