Архів
Вівторок,
6 листопада 2018 року

№ 85 (19632)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Політика компромісів у дії

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ тимчасово залишиться у Європейському митному союзі після Brexit.

Докладніше...
Правляча партія втрачає популярність

ПОЛЬЩА. Завершився другий тур місцевих виборів.

Докладніше...
Потужні санкції

США запровадили найжорсткіші за всю історію санкції проти Ірану.

Докладніше...
Вічно непримиренні таліби

АФГАНІСТАН. Таліби знову атакували блокпости у центральній провінції Газні.

Докладніше...
На скрижалях світової історії

ФРАНЦІЯ і НІМЕЧЧИНА спільно проводять урочистості на честь 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Докладніше...
Відмовились від суверенітету

У НОВІЙ КАЛЕДОНІЇ не підтримали незалежність від Франції.

Докладніше...
Усім статуям статуя

ІНДІЯ. У штаті Гуджарат установили найвищу статую у світі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Недбалість чи схема?

Устина ГРЕЧАНЮК.

Ігор Ціолковський із села Шайноги Радехівського району мешкає у приватному будинку. У 2015-му, коли блакитне паливо подорожчало й опалення стало надто обтяжливим для сімейного бюджету, він встановив твердопаливний котел. Відтоді оселя обігрівається дровами. Те, що це домогосподарство дуже мало використовує газу, вельми не сподобалось ПАТ «Львівгазу».

«ТОРІК у серпні до мене прийшли представники газової компанії, — розповів Ігор Ціолковський. — Повідомили, що хочуть перевірити, чи немає несанкціонованого втручання у газову мережу. Не виявивши порушень, вони демонтували прилад обліку газу, провели його експертизу і за її результатами звинуватили мене в самочинному втручанні в роботу газового лічильника».

Чоловіку нарахували до оплати 77 369 гривень 8 копійок! «Дії працівників підприємства важко назвати законними, — вважає юрист Богдан Рабешко. — Адже лічильник Ігореві Ціолковському встановили ще у 2000 році. Зрозуміло, що на сьогодні він уже був несправний, заіржавів, пломби відпали. Але ж за 18 років представники «Львівгазу» жодного (!) разу не здійснили його перевірку... Хоч у газовиків є інформація щодо кожного лічильника. Таким чином, «Львівгаз» порушив Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність», згідно з яким перевірку лічильника мають проводити раз на п’ять або вісім років — залежно від типу прилада та виробника. А у кодексі газорозподільних систем записано, що «у разі виявлення у побутового споживача пошкодження лічильника газу та/або пломб на ньому розрахунки за актом про порушення не здійснюються за період після дати прострочення періодичної повірки лічильника у випадку недотримання з вини Оператора ГРМ її строків». Тобто газовики самовільно пропустили щонайменше дві перевірки, але наслідки своєї недбалості вирішили перекласти на плечі споживача».

Днями відбулося засідання комісії з розгляду актів про порушення ПАТ «Львівгаз». Вислухавши аргументи представників газової компанії та Ігоря Ціолковського, комісія ухвалила рішення про незаконність донарахування споживачеві за природний газ і зобов’язала «Львівгаз» його скасувати.

Звичайно, без юридичної підтримки важко боротися за свої права. Але чим більше громадян доводитимуть такі справи до кінця, тим менше буде бажання у працівників енергетичних компаній застосовувати різні схеми здирництва.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хочуть торгувати
Читати
Найкраще — на експорт. А що собі?
Читати
Закликають утеплятися
Читати
Розмінування триває
Читати
Під орудою «старшого»
Читати
Справи церковні
Читати
Можемо втратити території
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове