Архів
П’ятниця,
4 січня 2019 року

№ 1 (19648)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень
  • За рубежем
Хвилі протестів

ФРАНЦІЄЮ прокотилась сьома хвиля маніфестацій «жовтих жилетів».

Докладніше...
Стратегічна ротація

НІМЕЧЧИНА очолила сили передового реагування НАТО.

Докладніше...
Південноамериканський Трамп

БРАЗИЛІЯ. Склав присягу новий президент Жаїр Болсонару.

Докладніше...
Прощавай, 500 євро

У ЄВРОПІ відмовляються від банкнот 500 євро.

Докладніше...
Виклик світовій спільноті

ІЗРАЇЛЬ і США офіційно покинули ЮНЕСКО.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Перемир’я — на папері

Михайло ВЕДМІДЬ.

НАПЕРЕДОДНІ нового року, 27 грудня, у Тристоронній контактній групі було досягнуто домовленостей про запровадження з опівночі 29 грудня режиму припинення вогню. Проте першого ж дня «перемир’я» бойовики порушили домовленість, шість разів обстрілявши позиції Об’єднаних сил. Тієї доби обійшлося без жертв. На відміну від першого дня нового року, коли внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, а двоє дістали поранень. Тож, як бачимо, чергове перемир’я нічого нового у перебіг подій на Донбасі не принесло, вкотре залишившись лише на папері...

Своєю чергою прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що до Маріупольського загону морської охорони прикордонної служби надійшов модернізований катер-перехоплювач проекту UMS-1000. Там похвалилися, що під час випробувань судно досягло швидкості 45,5 вузла (84 км/год.), і це ще не межа. Втім, особливо радіти з цього приводу поки що не доводиться: за словами командувача ВМС України Ігоря Воронченка, нині в Азовському морі перебувають понад сотню кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ та ФСБ, яким з боку України протистоять... два кораблі й стільки ж катерів.

Хоча таке сумне співвідношення незабаром може дещо змінитися. Днями екс-посол США в Україні, директор «Атлантичної ради» (Atlantic Council) Джон Гербст заявив, що через два-три місяці Сполучені Штати «нададуть зброю Києву й оголосять про нові санкції проти РФ» у зв’язку з агресією у Керченській протоці. Найімовірніше, йдеться про протикорабельні крилаті ракети «Гарпун» 30-річної давності й патрульні кораблі. Та чи зарадить це Україні?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посилки — по-новому
Читати
Їздили святкувати
Читати
Одержали допомогу
Читати
З пільгами не економлять...
Читати
Відпочинок у зоні
Читати
Кір убиває
Читати
Погода погіршується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове