Архів
П’ятниця,
4 січня 2019 року

№ 1 (19648)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень
  • За рубежем
Хвилі протестів

ФРАНЦІЄЮ прокотилась сьома хвиля маніфестацій «жовтих жилетів».

Докладніше...
Стратегічна ротація

НІМЕЧЧИНА очолила сили передового реагування НАТО.

Докладніше...
Південноамериканський Трамп

БРАЗИЛІЯ. Склав присягу новий президент Жаїр Болсонару.

Докладніше...
Прощавай, 500 євро

У ЄВРОПІ відмовляються від банкнот 500 євро.

Докладніше...
Виклик світовій спільноті

ІЗРАЇЛЬ і США офіційно покинули ЮНЕСКО.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Здобутки України

Микола Моторний.

НОК України. На Олімпійській базі в Кончі-Заспі, що поблизу Києва, відбулася ХХХІІІ звітно-виборча Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України. Президентом НОК України на наступні чотири роки переобрано Сергія Бубку.

Уславлений олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон та рекордсмен світу зі стрибків із жердиною є членом Виконкому Міжнародного олімпійського комітету та першим віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

У роботі Асамблеї взяли участь атлети-олімпійці, керівники національних федерацій, регіональних осередків Олімпійського комітету, фізкультурно-спортивних товариств, представники громадських та державних організацій.

Також були обрані віце-президенти, склад Виконкому та ревізійної комісії НОК України.

* * *

Національний олімпійський комітет підбив підсумки ХVIІI загальнонаціонального конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська». «Сільські вісті» третій рік поспіль стали лауреатом у номінації «Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)».

«Спортивне сузір’я України». У «Холі чемпіонів» столичного НСК «Олімпійський» відбулась урочиста церемонія нагородження найкращих вітчизняних спортсменів і тренерів 2018-го «Спортивне сузір’я України».

У номінації «За відданість справі» нагороду отримав президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

У номінації «Світове визнання» нагороду одержали дві спортсменки — Лариса Солов­йова, перша в історії чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор, 8-разова чемпіонка світу з пауерліфтингу, і Дарина Білодід, наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо України, перший номер (вага до 48 кг) у світовому рейтингу Міжнародної федерації дзюдо у 2018 році.

У номінації «Команда року» — відразу три переможці: жіноча національна збірна команда України з фехтування на візках (шабля) — на чемпіонаті Європи 2018 року, що відбувсь у м. Терні (Італія), спортсменки вибороли І місце; національна збірна команда України з підводного спорту — за підсумками змагань у фіналі Кубка світу з підводного спорту (плавання в ластах) 2018 року в м. Пхукеті (Таїланд) національна збірна команда України посіла перше загальнокомандне місце; чоловіча національна збірна команда України з веслування академічного — бронзові призери чемпіонату світу 2018 року.

У номінації «Тренер 2018 року» нагородили Віктора Дикіна, старшого тренера штатної національної збірної команди України з боулінгу серед спортсменів з порушеннями слуху; Віктора Налейкіна, тренера національної збірної з пауерліфтингу; Енвера Аблаєва, головного тренера збірної України з фристайлу. Під керівництвом останнього український фристайліст Олександр Абраменко завоював золоту медаль на зимовій Олімпіаді-2018 у Пхенчхані.

У номінації «Чемпіон 2018 року» переможцями стали: Єлизавета Мерешко — заслужений майстер спорту України з плавання, багаторазова чемпіонка і призерка Європи та світу, рекордсменка з паралімпійського плавання; Віталій Лук’яненко — заслужений майстер спорту України, унікальний спортсмен національної паралімпійської збірної команди України із зимових видів спорту, переможець і призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор; Олег Приймачов — тайський боксер, дворазовий чемпіон світу та Європи; Людмила Темна —срібна призерка та триразова бронзова призерка чемпіонату Європи з ушу 2018 року, дворазова чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату світу 2018 року; Олександр Абраменко — 18 лютого 2018 року спортсмен здобув золоту медаль і став першим олімпійським чемпіоном з фристайлу у складі збірної України; Олена Костевич — багаторазий переможець та призер фіналів та етапів Кубка світу, рекордсменка Європи та світу 2018 р. з кульової стрільби.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посилки — по-новому
Читати
Їздили святкувати
Читати
Одержали допомогу
Читати
З пільгами не економлять...
Читати
Відпочинок у зоні
Читати
Кір убиває
Читати
Погода погіршується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове