П’ятниця, 4 січня 2019 року № 1 (19648)
http://silskivisti.kiev.ua/19648/print.php?n=41071

  • Спорт

Здобутки України

Микола Моторний.

НОК України. На Олімпійській базі в Кончі-Заспі, що поблизу Києва, відбулася ХХХІІІ звітно-виборча Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України. Президентом НОК України на наступні чотири роки переобрано Сергія Бубку.

Уславлений олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон та рекордсмен світу зі стрибків із жердиною є членом Виконкому Міжнародного олімпійського комітету та першим віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

У роботі Асамблеї взяли участь атлети-олімпійці, керівники національних федерацій, регіональних осередків Олімпійського комітету, фізкультурно-спортивних товариств, представники громадських та державних організацій.

Також були обрані віце-президенти, склад Виконкому та ревізійної комісії НОК України.

* * *

Національний олімпійський комітет підбив підсумки ХVIІI загальнонаціонального конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська». «Сільські вісті» третій рік поспіль стали лауреатом у номінації «Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)».

«Спортивне сузір’я України». У «Холі чемпіонів» столичного НСК «Олімпійський» відбулась урочиста церемонія нагородження найкращих вітчизняних спортсменів і тренерів 2018-го «Спортивне сузір’я України».

У номінації «За відданість справі» нагороду отримав президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

У номінації «Світове визнання» нагороду одержали дві спортсменки — Лариса Солов­йова, перша в історії чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор, 8-разова чемпіонка світу з пауерліфтингу, і Дарина Білодід, наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо України, перший номер (вага до 48 кг) у світовому рейтингу Міжнародної федерації дзюдо у 2018 році.

У номінації «Команда року» — відразу три переможці: жіноча національна збірна команда України з фехтування на візках (шабля) — на чемпіонаті Європи 2018 року, що відбувсь у м. Терні (Італія), спортсменки вибороли І місце; національна збірна команда України з підводного спорту — за підсумками змагань у фіналі Кубка світу з підводного спорту (плавання в ластах) 2018 року в м. Пхукеті (Таїланд) національна збірна команда України посіла перше загальнокомандне місце; чоловіча національна збірна команда України з веслування академічного — бронзові призери чемпіонату світу 2018 року.

У номінації «Тренер 2018 року» нагородили Віктора Дикіна, старшого тренера штатної національної збірної команди України з боулінгу серед спортсменів з порушеннями слуху; Віктора Налейкіна, тренера національної збірної з пауерліфтингу; Енвера Аблаєва, головного тренера збірної України з фристайлу. Під керівництвом останнього український фристайліст Олександр Абраменко завоював золоту медаль на зимовій Олімпіаді-2018 у Пхенчхані.

У номінації «Чемпіон 2018 року» переможцями стали: Єлизавета Мерешко — заслужений майстер спорту України з плавання, багаторазова чемпіонка і призерка Європи та світу, рекордсменка з паралімпійського плавання; Віталій Лук’яненко — заслужений майстер спорту України, унікальний спортсмен національної паралімпійської збірної команди України із зимових видів спорту, переможець і призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор; Олег Приймачов — тайський боксер, дворазовий чемпіон світу та Європи; Людмила Темна —срібна призерка та триразова бронзова призерка чемпіонату Європи з ушу 2018 року, дворазова чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату світу 2018 року; Олександр Абраменко — 18 лютого 2018 року спортсмен здобув золоту медаль і став першим олімпійським чемпіоном з фристайлу у складі збірної України; Олена Костевич — багаторазий переможець та призер фіналів та етапів Кубка світу, рекордсменка Європи та світу 2018 р. з кульової стрільби.