П’ятниця, 4 січня 2019 року № 1 (19648)
http://silskivisti.kiev.ua/19648/print.php?n=41078

  • І таке буває

«Інопланетний» будинок

Василь ЗАКРЕВСЬКИЙ.

Київська область.

Фото автора.

ЗА СВОЄЮ формою він і справді нагадує будинок «інопланетян», що «приземлився» у селищі Глеваха, неподалік залізничної платформи Шляхова. Конструктор «космічного корабля» Роман Роздорожнюк спочатку розмістив його на ланцюгах між... деревами. Але під час пориву вітру його сильно розгойдувало — тож у такому підвішеному стані жити було, звісно, незручно. Тому цей об’єкт довелося заземлити — поставити на фундамент.

Будинок-шар зведено з металевого каркаса, утеплено добре утрамбованою мінеральною ватою, яка не горить, одягнений у спеціальну блискучу плівку. Він має два поверхи, з’єднані крутими дерев’яними сходами. На першому — вітальня, на другому — спальня, робоча кімната. В приміщеннях багато світла, яке ллється з круглих вікон.

Навіть під час низької вуличної температури у ньому комфортно, тепло — понад 20 градусів. Таку температуру забезпечує електричний конвектор.

По сусідству розташований іще один оригінальний будиночок. Щоправда, він трохи інший за дизайном. Його місцеві жителі охрестили «українською юртою». Тут також є всі умови для проживання, навіть санвузол.

Конструктор «інопланетного будинку» продав своє дітище, зараз мешкає за кордоном. Новий його власник задоволений: тут гарно живеться і працюється.