Архів
Вівторок,
29 січня 2019 року

№ 8 (19655)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Як підняти гемоглобін?

«У моєї вагітної дочки низький рівень гемоглобіну. Лікар призначив їй препарати заліза. Хотіла б дізнатися, які харчові продукти також допоможуть за цієї проблеми».

Вікторія Л.

м. Погребище

Вінницької області.

 

ЗАЗВИЧАЙ вагітним для підвищення рівня гемоглобіну радять споживати продукти із високим вмістом фолієвої кислоти (вітамін В9). Ця корисна для нормалізації формули крові речовина міститься в зелені: цибулі, часнику, кропі, петрушці, салатах, квашеній капусті.

Рівень гемоглобіну допоможуть підвищити горіхи та мед. Так, мед уживають 3-4 рази на день по чайній ложці за 10-15 хвилин до їди, а горіхи (4-5 штук на день) можна їсти окремо чи додавати в салати. Наприклад, приготувати такий салат: моркву, буряки, горішки та родзинки присмачити лляною олією.

До продуктів, здатних підвищити рівень гемоглобіну, належать печінка, язик, червоне м’ясо тощо. Тож їх також варто ввести до раціону.

Борис СКАЧКО,

знавець народної медицини.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове