Оздоровлення підшлункової залози Лідія ЗОРЯ. смт Білики Кобеляцького району Полтавської області. Компреси. Змочену в кислому молоці лляну тканину завбільшки з долоню накласти на ділянку шлунка й лівого підребер’я. Зверху накрити папером для компресів і зав’язати теплим шарфом чи хусткою. Тримати цілу ніч. Курс — 4 тижні. Фітотерапія. Приготувати фітосуміш: по столовій ложці квітів календули, очанки, цмину, листя барбарису, трави череди. Дві столові ложки ретельно подрібненої суміші залити 0,5 л окропу, настоювати ніч. Настій випити впродовж дня за три рази за 30 хвилин до їди або через годину. Узяти в рівних частинах листя й квітки чорниць, стулки квасолі, листя й квіти суниць лісових, плоди лопуха, корінь цикорію, квіти волошки польової, листя й квіти журавлини, приймочки кукурудзи. Ретельно перемішати. Столову ложку суміші залити склянкою окропу й ніч настоювати. Пити до їди по третині склянки. Можна столову ложку квіток календули залити склянкою окропу, настояти ніч і випити за три рази за 30 хвилин до їди. Курс застосування трав — 1-2 місяці. Дієта. Під час оздоровлення підшлункової залози потрібно вилучити з раціону цукор та цукровмісні продукти (вживання невеликої кількості меду й сухофруктів допускається), вироби з білого борошна (надто здобні пиріжки, торти, тістечка), копчені, жирні та смажені страви. Не можна переїдати. Добре провести 20-денний курс гарбузотерапії: вечеряти гарбузовою кашею, приготованою таким способом: склянку пшона зварити у двох літрах води до повного розварювання, додати 200 грамів сирого натертого гарбуза й варити ще 20 хвилин. Трішечки підсолити, додати чайну ложку олії. |