Архів
П’ятниця,
8 лютого 2019 року

№ 11 (19658)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Лунає пісня «Лешнівчанки»

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

ПРИ Народному домі Лешнева, що в Бродівському районі Львівщини, діє п’ять аматорських гуртків: драматичний, художнього читання, дитячий вокальний ансамбль «Калинонька», художньо-просвітницький колектив «Веселка». Всі вони активні й вносять свій колорит у будні та свята не тільки села, а й району. «Веселка», приміром, нещодавно брала участь в огляді художньо-просвітницьких колективів у Бродах і привезла диплом першого ступеня.

— Та попри все найсильнішим магнітом, який притягує до себе селян під час святкових та урочистих дійств, є вокальний колектив «Лешнівчанка», — каже директор Народного дому Наталія Климок. — Жодна подія не обходиться без неї.

Справді, жіночий секстет має багатий і гнучкий репертуар, тож може і в Народному домі з патріотичним концертом виступити, і піти з веселими піснями-жартами селом, і священика чи сільського голову з іменинами привітати, і заслужену пенсіонерку в день народження «музичною одою» з її життєвих стежок розворушити до сліз…

Щороку «Лешнівчанка» вирушає на фестиваль Коляди і Пам­пуха в районний центр. Проте основне дійство — в рідному селі. Ходять із вертепом від господи до господи. Для кожної родини знаходять теплі віншування. Старшим людям зичать добра й спокою, молоді подружжя вітають «з ялинкою і бажають бути в наступному році з дитинкою». Люди гарно зустрічають жіночок, частують і самі підспівують. Тож досить швидко гурт обростає численними односельчанами, яких розпашілі артистки виманюють із-за святкових столів і таким чином колядують цілі вулиці, село.

На фото автора: Марія Мандзя, Наталія Татарчук, Галина Баглай, Наталія Климок, Оксана Котович та Надія Польщикова.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове