Архів
Вівторок,
12 березня 2019 року

№ 20 (19667)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Кажуть, криза минула

В ЄВРОСОЮЗІ оголошено про закінчення міграційної кризи.

Докладніше...
Новий рівень сил реагування

У ЛАТВІЇ почав роботу штаб Північної дивізії НАТО.

Докладніше...
Налагоджують відносини

ІРАН. Президент Хасан Рухані прибув до Іраку з першим офіційним візитом.

Докладніше...
Знеструмлення країни

У ВЕНЕСУЕЛІ сталося наймасш-табніше в історії країни відключення від енергопостачання.

Докладніше...
Парад референдумів

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Шотландія ініціює референдум про її незалежність від Сполученого Королівства після Brexit.

Докладніше...
І в нас би так

ФІНЛЯНДІЯ. Через зірвані соціальні реформи уряд пішов у відставку.

Докладніше...
Ніхто не вижив

В ЕФІОПІЇ розбився пасажирський літак Boeing 737 Ефіопських авіаліній.

Докладніше...
Народний протест

АЛЖИР. Понад мільйон алжирців узяли участь в антипрезидентській маніфестації у столиці.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Запанувала тиша. Чи надовго?

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЗГІДНО з домовленостями, досягнутими на засіданні підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи, Україна від початку п’ятниці, 8 березня, запровадила безстроковий «режим тиші» на всій лінії бойового зіткнення з незаконними збройними формуваннями. Росія гарантій перемир’я не надала. Втім, якщо 7 березня бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ (у 14 випадках — із забороненого мінськими угодами важкого озброєння), то вже наступного дня — лише один раз зі стрілецької зброї. У суботу противник тричі гатив у бік позицій ЗСУ, а от у неділю та в ніч на понеділок на Донбасі таки запанувала справжня тиша, чого цього року ще не було. Відповідно з 8-го по 11 березня жоден український захисник не постраждав, хоча ще напередодні, 7 березня, п’ятеро наших бійців були поранені.

Чи утримається весняний «режим тиші» й надалі, покаже вже найближчий час. Принаймні раніше численні перемир’я довго не тривали. Може, хоч вибори в Україні посприяють? Побачимо.

Нещодавно з’явилась інформація про перехід колишньої заступниці командира танкового полку «1-го АК ДНР» Світлани Дрюк на бік української армії. У цьому їй допомогли наші спецслужби. Цю жінку називали «народним героєм Новоросії», її зробили прообразом головної героїні пропагандистського кінофільму «Ополченочка», прем’єрний показ якого планувався на 9 травня. Проте тепер зрозуміло, що «кіна не буде».

Останнім часом Світлана Дрюк таємно співпрацювала з українськими спецслужбами. На підконтрольну Україні територію вона перейшла разом із дітьми — сином, який перебував у лавах бойовиків, і дочкою-«волонтеркою». Дрюк розповіла, що Росія випробовує на Донбасі нові танки Т-72Б3, і надала відповідні документи. До речі, вісім таких танків було підірвано на полігоні в Торезі Донецької області незадовго до її втечі.

На своїй високій посаді Світлана дістала доступ до інформації, як Росія збирається вводити армію на територію ОРДЛО. Жінка повідомила, що вже є підготовлені документи на російських військовослужбовців, які «прийдуть через чотири години після повідомлення». У кожній військовій частині «ЛДНР» є пункт прийому особового складу. На базі одного полку за лічені години мають розгорнутися три російських, а це близько 100 тисяч солдатів.

Світлана заявила про те, що готова свідчити про російську агресію у міжнародному суді в Гаазі, а такому свідку — очевидцю і безпосередньому учаснику подій — судді повірять більше, ніж іншим. Також ця жінка готова повернутися на Донбас і воювати з нашого боку фронту. «Скажуть автомат узяти — візьму. Скажуть сісти на танк — сяду. На український танк», — заявила екс-бойовик.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гірка неволя
Читати
Нагорода видатним
Читати
Вище і вище
Читати
Весняна негода
Читати
Жалійтеся деінде
Читати
I це тільки офіційно
Читати
Приваблюють «варягів»
Читати
Тепер буде дві
Читати
Лютневий рекорд
Читати
Атаки на пресу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове