Вівторок, 12 березня 2019 року № 20 (19667)
http://silskivisti.kiev.ua/19667/print.php?n=41681

  • Літа молодії

Коса - дівоча краса

Олексій ЯРОВИЙ.

Харківська область.

Фото автора.

Якщо запитати у жителів Бугаївки, що в Ізюмському районі, у кого найдовша і найпишніша коса у їхньому селі, то незмінно почуєте відповідь: «Такої гарної, як у нашої Тетянки Маслак, у всьому районі не знайдете».

— РУСА коса до пояса, в косі лєнта голуба,— цитує народну пісню бугаївська активістка Оля Штельмахова. Вона й розповіла про місцеву знаменитість.

Тетяна родом не з Бугаївки, а з Савинців. Це кілометрів 15 звідси. Вчилася на бухгалтера в професійному коледжі в Ізюмі. У цьому місті зустріла й покохала хлопця з Бугаївки. Тепер-от живуть і господарюють разом. Максим працює водієм, вона тваринницею. Паралельно Тетяна опановує фах техніка зі штучного запліднення худоби. У селі, де ферма майже на чотири тисячі голів, такий спеціаліст дуже потрібний. Керівник місцевого СК «Восток» Андрій Якович Рочак не нахвалиться дівчиною. Каже, і вправна, і працьовита, і душею лагідна. Все у неї має скластися — і в роботі, і в особистому житті.

За словами Олі Штельмахової, людяність, ласку та повагу Тетяна виявляє і до свекрухи, яка прожила нелегке життя. Як би не напрацювалася невістка на роботі, обов’язково забіжить до чоловікової матусі. Поцікавиться здоров’ям, запитає, як справи, прибере у хаті, допоможе по господарству. Можливо, декого і завидки беруть, що Марія діждалася гарної невістки.

А Максим і Тетяна, як пара голуб’ят, скрізь разом. До магазину, на сільське свято чи весілля ідуть попідручки. Своїми усмішками настрій піднімають.

Сьогодні і свекруха, і невістка чекають з армії свого Максима. Він пішов на строкову службу без жодних сумнівів. І думки не було відкосити. Максим і по життю, каже пані Оля, правильний, чесний і порядний молодий чоловік. Побільше б таких українців.

А з Тетянкою вони, як кажуть у народі, два чоботи пара.