Архів
П’ятниця,
12 квітня 2019 року

№ 29 (19676)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Свої гумати і мікроорганізми

ЩОБ не затрачатися на купівлю гуматів, які сьогодні коштують чимало, слід навесні, як тільки почне відростати трава, накосити її та максимально наповнити великий поліетиленовий мішок. Його щільно зав’язують і залишають у місці, де найбільше буває сонце. За літо трава перетвориться на чорне рідке місиво. В ній міститься величезна кількість гуматів і живих мікроорганізмів.

Застосовувати такий цінний продукт можна двома способами.

На відро води беруть півсклянки суміші, розбовтують і поливають під кожну рослину. Помітніший ефект буде на рослинах, де замульчована грядка.

Можна також приготувати маточну суміш і залишити до наступної весни. Для цього землю з городу змішують із гнилою травою і переносять на зберігання в погріб. Її буде доцільно використовувати при висаджуванні картоплі, розсади, дерев тощо, додаючи по жмені в садивні лунки.

Версія для друку          До списку статтей

ПІСЛЯ того як розсаду розпікірують із посівних ящиків до парників чи окремих більших ємностей, на рослинах жовтіє листя. Чому? Є дві причини, яких практично неможливо уникнути при цьому «крутому піке» для сіянців. А от як діяти опісля, аби рослинки виправились і почали нормально розвиватись, інше питання, на яке й спробуємо дати відповідь.

Досить часто від садівників-аматорів можна почути нарікання: пересадили, мовляв, черешеньку, вона спершу прижилася — розпустилося листя, з’явився цвіт, а по якомусь часі деревце всохло. Справді, примхлива ця культура, чи, точніше сказати, вразлива до різних чинників. Тож перерахуємо їх і дамо поради щодо заходів задля кращої приживлюваності рослин.

Чи вирощували ви вже таке диво — пучкові огірки? Себто такі, в яких на плітях зав’язуються по кілька штук з однієї пазухи. Уявляєте, яка врожайність? Але щоб її забезпечити, треба немало потрудитися.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове